3 роки тому був створений військовий підрозділ з прокурорсько-слідчих працівників для участі в АТО (ФОТО)

Наприкінці серпня 2014 року близько 100 працівників органів прокуратури Донецької та Луганської областей висловили бажання виконати свій Конституційний обов’язок щодо захисту Вітчизни і взяти участь в антитерористичній операції з визволення окупованих територій Донбасу. Ініціатива була підтримана керівництвом Генеральної прокуратури України.

2 вересня 2014 року згідно з директивою начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України сформовано військову частину польова пошта В 1913.

6 вересня 2014 року призваними на військову службу за мобілізацією 62 прокурорсько-слідчими працівниками було укомплектовано військову частину, із них з прокуратури Донецької області – 43 працівника, а з прокуратури Луганської області – 19 працівників.

Командиром військової частини було призначено на той час заступника прокурора Донецької області капітана Ю. Балєва. Заступником командира став на той час заступник прокурора Луганської області капітана А. Андрєєв.

З листопада 2014 року по вересень 2015 року військова частина ПП В 1913 виконувала бойові завдання в зоні проведення АТО по всій лінії розмежування військ від смт Марківка Луганської області до м. Маріуполя Донецької області. Її військовослужбовці тривалий час виконували бойові завдання з організації комендантської служби у м. Дебальцевому, несли бойове чергування у м. Щасті, смт Станиці Луганській, м. Волновасі, м. Кураховому, м. Маріуполі тощо.

Прокурори та слідчі у бойових умовах довели свій професіоналізм та відданість Вітчизні, за час служби неодноразово відзначалися керівництвом Міністерства оборони та Збройних Сил України за зразкове виконання завдань за призначенням.

Слід зауважити, що за весь час російської агресії на Донбасі військовослужбовці військової частини ПП В 1913 були єдиним військовим підрозділом від правоохоронних органів (невійськових формувань) та галузей національної економіки України, який у складі Збройних Сил України приймав участь у проведенні АТО.

На цей час добровольці-прокурори продовжують роботу в органах прокуратури України та інших правоохоронних органах, будучи прикладом гідного виконання професійного і громадянського обов’язку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *