Глава держави: Є дві професії, які користуються найбільшою довірою українців – військові і медики




Під час робочої поїздки до Харківської області Президент Петро Порошенко провів зустріч з головними лікарями медичних закладів області. Глава держави наголосив, що найбільшою довірою українського народу користуються дві професії. За його словами, перша – це військові, бо підтримка української армії за соціологічними дослідженнями складає більше 60%.

«Друга професія, де рівень довіри більше 60% – це українські лікарі. Думаю, це демонстрація мудрості українського народу, який цінує те, наскільки важливо розвивати медичну галузь, берегти українського лікаря і дякувати за щоденне диво, рятуючи і повертаючи до життя українців. За це я вам надзвичайно вдячний», – наголосив Президент.

Глава держави подякував за допомогу українським воїнам. «Хочу подякувати українським медикам, які врятували величезну кількість українських героїв. І це не просто військові медики. На Харкові, Дніпрі і Києві лежить головне навантаження із порятунку українських героїв», – наголосив Петро Порошенко.

Він подякував медикам Слобожанщини за самовідданість, професіоналізм і кроки, які допомогли зберегти життя українських воїнів.

Президент також зазначив, що завдяки процесу децентралізації з’явилися бюджети розвитку, які надали можливості будувати, в тому числі, і лікарні. «Ми будемо закуповувати найновіше обладнання, будувати лікарні, робити усе можливе, щоб покращити якість медичних послуг», – наголосив Президент. Він очікує, що Верховна Рада в найближчі місяці проголосує медичну реформу.

«Зараз, в перші місяці після відкриття роботи Верховної Ради, чекаю реформу освіти, пенсійну і медичну реформи», – сказав Петро Порошенко. Також Глава держави нагадав, що медична реформа обговорювалася на Національній Раді реформ та наголосив, що важливим є врахування позиції лікарів.

«Яким чином проводити зміни інфраструктури, підвищувати ефективність використання медичних закладів. Безумовно, думка лікарів має бути визначальною і врахованою», – зазначив Президент.

Він також повідомив, що найближчими днями має бути презентована система кардинального реформування сільської медицини, що має забезпечити якісну медичну допомогу на селі. Президент відзначив важливість імплементації цієї реформи і додав, що в цьому питанні розраховує на підтримку медиків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *