Голова СБУ Василь Грицак зустрівся з першим радником, повіреним у справах Посольства Франції



Голова Служби безпеки України Василь Грицак провів зустріч з першим радником, повіреним у справах Посольства Франції в Україні Крістофом Ле Ріголеру.
Французький дипломат подякував співробітникам СБ України за успішну операцію із затримання двох громадян Франції, причетних до скоєння особливо тяжких економічних злочинів на території Європейського Союзу. «Це дуже важлива справа для нас. Вражений тим, що вже через три дні після надходження нашого запиту, співробітники СБУ зуміли затримати злочинців. Тісне співробітництво між українською та французькою спецслужбами стало можливим завдяки високому рівню відносин між двома країнами», ‒ наголосив Крістоф Ле Ріголер.
Василь Грицак ознайомив першого радника посольства з деталями проведеної співробітниками спецслужби операції. «Переконаний, що ефективна партнерська взаємодія СБУ з французькими колегами вдосконалюватиметься. Тільки завдяки постійним контактам під час операції мої колеги затримали другого злочинця, який розшукується Інтерполом», ‒ підкреслив він.
Нагадаємо, що 15 серпня 2017 року СБУ отримала інформацію від колег із Франції про можливе перебування в Україні злочинця, засудженого французьким судом до семи років позбавлення волі за розкрадання двохсот мільйонів євро у європейських компаній та банківських установ, у тому числі державних. Організоване ним угруповання шахрайським способом переводило гроші провідних французьких та європейських компаній на створені фіктивні структури.
Вже наступного дня співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБ України оперативно встановили, що розшукуваний 14 серпня прибув на територію нашої країни. Злочинець в’їхав до України за паспортом громадянина іншої держави, оформленим на інше прізвище.
Оперативники спецслужби, маючи лише фотокартку чоловіка, який понад п’ять років переховувався від французького правосуддя у деяких європейських країнах, змогли встановити місце перебування злочинця та 18 серпня затримати його разом зі спільником, який також перебував у міжнародному розшуку за скоєні в Європейському Союзі злочини. Наразі обидва громадянина Франції за рішення суду перебувають під тимчасовим арештом терміном на сорок діб. Очікуються документи щодо екстрадиції, оформлені у відповідному порядку.
Під час зустрічі Василь Грицак та Крістоф Ле Ріголер обговорили також шляхи подальшого удосконалення взаємодії у сфері захисту французького бізнесу та сприяння французьким інвестиціям в економіку України.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *