Прокуратурою АР Крим продовжується робота з притягнення до відповідальності осіб, дії яких призвели до тимчасової окупації півострова

Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальні акти стосовно ще 4-х колишніх депутатів Верховної Ради АР Крим, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 року вказані депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації півострова. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, у результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим».

Зазначеним обвинуваченим особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

На даний час слідчими та прокурорами прокуратури АР Крим скеровано до суду 53 обвинувальні акти відносно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

За матеріалами прес-служби прокуратури Автономної Республіки Крим

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *