Світовий Конгрес Українців підтримує створення Антикорупційного суду

Розслідуючи факти масштабної корупції на великих державних підприємствах та викриваючи незаконну діяльність посадовців найвищого рівня, Національне антикорупційне бюро довело, що в Україні триває справжня боротьба з корупцією. Саме тому українці з усього світу підтримують діяльність НАБУ, а уряди дружніх держав – ідею створення в Україні Вищого спеціалізованого антикорупційного суду як інституції, здатної доводити до логічного завершення здобутки антикорупційних органів. На цьому наголосив Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Євген Чолій під час візиту до Національного бюро 31 серпня.

«Під час багатьох міжнародних форумів ми розповідаємо про позитивні зміни в Україні на прикладі результатів діяльності НАБУ. Безумовно, без справедливих вироків ваша робота не може бути завершена», – зазначив Євген Чолій.

За його словами, СКУ звертатиметься до урядів держав, на території яких представлені українські діаспори, щоб ті зі свого боку нагадували владі України про обіцянку створити незалежний Антикорупційний суд.

В свою чергу Директор Бюро Артем Ситник висловив сподівання на подальшу підтримку та співробітництво з Конґресом.

«Ми розуміли від початку, що просто не буде, і готові йти до кінця», – підкреслив Директор Національного бюро.

Під час зустрічі також були присутні перший заступник Директора НАБУ Гізо Углава, Директор Представництва Світового Конгресу Українців зі зв’язків з міжнародними організаціями у Брюсселі Марина Ярошевич, Президент Конгресу Українців у Канаді Павло Грот.

Довідково

Світовий Конґрес Українців (СКУ) є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ є визнаний Економічною та соціальною радою ООН як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом. У 2017 році СКУ відзначає своє 50-ліття.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *