На порозі перебудови: чого очікувати кримському парламенту

Кримська влада відкрила сезон масштабних ремонтів. Поки в Радміні переробляють коридори та сходи за 4,8 мільйона рублів, до прийому робітників почали готуватися також і в парламенті.

Наприкінці липня управління справами кримського парламенту оголосило тендер на закупівлю послуг проектно-пошукових робіт для реконструкції парламентської будівлі за адресою вул. Карла Маркса, 18, Сімферополь. Тут планують провести інженерні пошуки, технічне обстеження, а також розробити проектну й робочу документацію для майбутнього ремонту. Початкову вартість проекту відомство оцінило в 16,4 мільйона рублів. За результатами конкурсу його вартість скоротилася на 2 мільйони рублів. Кошти на роботи виділять з кримського бюджету.

Нові зали та система голосування

Відповідно до тендерної документації, якою володіють Крим.Реалії, площа майбутньої реконструкції складе 2,6 тисячі квадратних метрів. Ремонту підлягає фойє першого поверху, хол і зала пленарних засідань з допоміжними приміщеннями на другому поверсі. Окрім того, на другому поверсі мають збудувати конференц-зал і зимовий сад з функціональним призначенням для проведення представницьких заходів площею 670 квадратних метрів.

У залі пленарних засідань парламенту на другому поверсі планують замінити систему голосування, організувати приміщення для перекладачів-синхроністів, провести адаптацію робочих просторів залів засідань і суміжних допоміжних приміщень, скоротити паперовий документообіг під час проведення засідань.

«Передбачається перехід від наявного обмеженого функціоналу обладнання залів з кнопочно-індикаторними пультами для голосування й аналоговою загальною аудіовізуальною апаратурою до сучасного багатозально-кабінетного мультимедіа-комплексу на основі розширюваного функціонала центрального серверного програмно-апаратного ядра, комплексних сенсорних інформаційних терміналів учасників засідань, цифрових мікрофонних пультів з синхронним перекладом і можливістю реєстрації учасників за допомогою безконтактної карти, цифрової й аудіовізуальної апаратури», ‒ йдеться в технічному завданні.

На шостому поверсі заплановані роботи в холі та залах локальних заходів (кабінети №322, 429, 607). Тут відремонтують покрівлю, cистему кондиціонування, гаряче й холодне водопостачання.

Реконструкція очікується і на площі перед будівлею парламенту разом з градирнями-фонтанами.

Загальна вартість ремонту поки невідома ‒ її мають визначити під час проектно-пошукових робіт.

Кому довірили парламент

У конкурсі з визначення підрядника брали участь шість компаній. Переможцем стало московське ЗАТ «Інтегра-С», яке запросило за свої послуги найменшу вартість ‒ 13,9 мільйона рублів.

Ця фірма ‒ сімейний бізнес 64-річного Володимира Куделькіна ‒ московського бізнесмена й підполковника російської армії у відставці.

За інформацією реєстру податкової служби Росії, фірма «Інтегра-С» була заснована 2005 року. Вона належить Куделькіну та його доньці Олені. У керівному складі фірми також значиться дружина бізнесмена Людмила Куделькіна.

Основний профіль «Інтегра-С» ‒ діяльність приватних охоронних служб. Проектно-пошукові роботи, які замовили їй в управління справами кримського парламенту, в переліку видів діяльності фірми відсутні.

Фірма відома наданням широкого переліку послуг зі створення систем контролю доступу, фото- й відеофіксації для різних об’єктів та організацій, включаючи послуги з функцією розпізнавання осіб, автомобільних і залізничних номерів, а також систем тотального контролю в аеропортах.

«До системи розпізнавання осіб можна приєднати необмежену кількість баз даних. Наприклад, бази даних місцевої поліції, ФСБ і судових приставів. У разі виявлення людини в розшуку система видасть повідомлення оператору з позначкою, в якій базі вона є, і коментарями, якщо вони були спочатку додані», ‒ пояснюють на сайті компанії.

Такі технології згадують у звітах російські правозахисники, які говорять про тотальне стеження російської влади за громадянами.

У Криму «Інтегра-С» довірили проведення проектно-пошукових робіт не тільки в місцевому парламенті, а й у морських портах. На початку року фірма проводила такі роботи в портах Керчі, Феодосії, Євпаторії, Севастополя та Ялти в межах федеральної програми соціально-економічного розвитку Криму до 2020 року. Нещодавно вона відзвітувала, що в акваторії порту Ялти встановлена система забезпечення транспортної безпеки.

Винахідник зі зв’язками

Засновник компанії Володимир Куделькін відомий своїми зв’язками у владі. Він входить до провладної громадської організації «Ділова Росія» і робочої групи з геоінформаційних систем експертної ради при Мінкомзв’язку Росії. В офіційній біографії бізнесмена значиться, що він особисто знайомий з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. А 2014 року президент Росії Володимир Путін нагородив його почесним званням «Заслужений винахідник Росії».

Куделькін багато років працює у сфері інформаційної безпеки. Ще в радянські роки він займався системою мобілізації країни із застосуванням електронно-обчислювальних машин та входив до держкомісії СРСР з комп’ютеризації військкоматів. Після звільнення зі Збройних сил Росії 1996 року Володимир Куделькін розпочав свій бізнес ‒ заснував фірму з розробки систем безпеки.

Бізнесмен має нагороди від голови прикордонної служби ФСБ Росії та міністра оборони Росії.

Услід за батьком йде і дочка Куделькіна ‒ Олена. Окрім «Інтегра-С», вона володіє ще однією московською фірмою ‒ «Нові технології безпеки», яка теж працює у сфері безпеки. Вони з «Інтегра-С» засновані за однією адресою – Варшавське шосе, 46.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *