Зведені дані АТО – 03 вересня 2017

Минулої доби бойовики продовжили утримуватися від застосування важкого озброєння на всій лінії розмежування. В той же час, на окремих ділянках фронту окупанти систематично відкривали вогонь з стрілецької зброї та гранатометів по позиціям сил АТО.

Луганський напрямок

Бойовики вчора порушили режим припинення вогню лише один раз. Це сталося в Новозванівці близько 20 години. Окупанти відкрили вогонь з гранатометів.

Донецький напрямок

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, минулої доби продовжувала спостерігатися напружена ситуація на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Там російсько-окупаційні війська неодноразово відкривали вогонь по позиціям українських військових з стрілецької зброї та гранатометів.

Іншою ділянкою ворожої вогневої активності вчора були північні околиці Горлівки.

У Майорську та Зайцевому окупанти сумарно провели п’ять збройних провокацій з легкого озброєння.

Таким чином, вчора на Донецькому напрямку відбулося 15 збройних провокацій з боку окупантів.

Маріупольський напрямок

Вчора всі обстріли з боку ворога припали на південні приморські рубежі. Близько 6 ранку бойовики відкрили вогонь з гранатометів по Талаківці. Після цього, на всій лінії розмежування напрямку запанувала тиша до вечора. Між 19 годиною та північчю російсько-окупаційні сили провели по декілька обстрілів з стрілецької зброї по Гнутовому, Талаківці, Водяному та Широкиному.

Маріупольський напрямок

Вчора тут відбулося 10 збройних провокацій з боку ворога.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий отримав поранення. Це сталося поблизу Зайцевого внаслідок ворожого обстрілу.

В оперативному командуванні «Північ» закінчилися змагання на кращу артилерійську батарею

У тактичній номінації оцінювалась злагодженість дій батареї, спеціальній — уміння та практичні навички особового складу зі спеціальної та технічної підготовки, професійній – практичні навички офіцерів у виконанні ними залікових вогневих завдань з бойовою стрільбою, спортивній — оцінювались навички та вміння особового складу витримувати фізичні навантаження в процесі військово-професійної діяльності. У підсумку 1 місце зайняла команда 26-ї окремої артилерійської бригади з Бердичева.

 Вчора на Чернігівщині розпочався конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України

У змаганнях беруть участь танкові взводи Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ та Військово — морських Сил Збройних Сил України. Перед початком проведення практичної фази конкурсу учасники пройшли медичного огляду, а також склали залік із знання заходів безпеки під час стрільб та водіння.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *