В області навчалися формуванню політики раннього втручання У …

В області навчалися формуванню політики раннього втручання

У Сєвєродонецьку відбувся тренінг за темою: «Формування політики раннього втручання», участь у якому взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Робота з впровадження послуги «раннє втручання» на Луганщині наразі триває. В області протягом 2016-2017 років відбулося навчання декількох команд, які вже розпочали надання відповідних послуг в окремих містах та районах.

Розбудова системи раннього втручання для дітей з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень забезпечить створення служби раннього втручання, яка складатиметься із окремих регіональних і місцевих центрів (відділень) раннього втручання, структурних підрозділів установ і закладів системи соціального захисту, охорони здоров’я та освіти.

Метою формування раннього втручання є запровадження міждисциплінарної сімейно-центрованої комплексної державної допомоги дітям із порушеннями розвитку та їх сім’ям, спрямованої на розвиток дитини та нормалізацію життя родини.

Організатором тренінгу виступило Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» за підтримки позаштатного радника голови Луганської облдержадміністрації з питань соціального захисту осіб з інвалідністю Миколи Надулічного та Агенції регіонального розвитку.

Участь у ньому також узяли представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, архітектури, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центрів соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, Луганської обласної Платформи Всеукраїнського Форуму «Батьки за раннє втручання».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *