Молодіжний центр “Смайлик” з’явився в Ясинуватському районі

У Очеретяному Ясинуватського району відкрили молодіжний центр. «Смайлик» – так назвала його місцева молодь. Це вже 31 центр на території Донецької області, створений в рамках програми «Гідна країна для гідних людей». На їх ремонт та оснащення з обласного бюджету ми виділили 12,7 млн грн.

“Судячи з того, яку активну та креативну молодь я побачив у Очеретянському «Смайлику», він стане справжнім осердям не лише цього селища, а й сусідніх. Місцеві молоді активісти вже планують розширюватися – хочуть навколо центру облаштувати територію, поставити альтанки, лавочки, зробити кінотеатр для перегляду фільмів під відкритим небом.

До «Смайлика» вже стікаються як маленькі дітлахи, так і підлітки й молодь – усі тут можуть знайти для себе заняття. Приходять сюди й люди з окупованої території. І дуже приємно, що тут, у цьому модерному молодіжному центрі, вони одразу бачать різницю між українським світом, який ми відбудовуємо на підконтрольній українському уряду частині Донеччини, та між русскім міром, у заручниках якого знаходяться ще 9 селищ Ясинуватського району.
Крім того, у Очеретяному проінспектував хід ремонтних робіт у опорній школі. У ній навчаються дітки з ще 5 селищ. Ремонтуємо будівлю капітально. По завершенню ремонту обладнаємо школу сучасним «начинням» – 12 інтерактивними дошками, цифровими лабораторіями, відкриємо 4 комп’ютерних класи. Передбачений і один лінгафонний кабінет, але з огляду на те, що у цій школі діти вивчають дві іноземні мови – англійську та німецьку – дав завдання додати ще один”, – повідомляє голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці в Фейсбуці.

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *