3 роки позбавлення волі: вирок суду одному з обвинувачених у справі судді Сєвєродонецького міського суду

Рубіжанський міський суд Луганської області визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України, і засудив до позбавлення волі на три роки Аліхмана Ахмедова, який виконав роль посередника в отриманні неправомірної вигоди суддєю Сєвєродонецького міського суду Луганської області. Вирок суду набув законної сили 1 вересня 2017 року.

На підставі зібраних детективами Національного антикорупційного бюро України доказів прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачували Ахлімана Ахмедова в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 4 000 дол. США для судді за вплив на прийняття останнім судових рішень в інтересах іншої особи.

Суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області та його співучасника Аліхмана Ахмедова детективи НАБУ викрили під час отримання хабара у грудні 2015 року. Це було одне з перших кримінальних проваджень детективів НАБУ, зареєстрованих одразу після призначення керівника САП.

На той час викритий суддя скористався імунітетом та виїхав за межі України. У травні 2016 року Верховна Рада України надала дозвіл на зняття зі служителя Феміди суддівської недоторканості. Того ж місяця його оголошено у міжнародний розшук українським бюро Інтерполу.

30 червня 2016 року до Солом’янського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт щодо судді-втікача. У зв’язку з розшуком останнього, за клопотанням прокурорів САП Бахмутський міський суд Донецької області 5 травня 2017 року розпочав процедуру спеціального (заочного) засудження.

Досудове розслідування за фактом одержання неправомірної вигоди для судді Сєверодонецього міського суду Луганської області детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року. У березні 2016 року до Сєверодонецького міського суду для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт стосовно Ахлімана Ахмедова. 1 серпня 2017 року Рубіжанський міський суд Луганської області визнав особу винною у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення та виніс вирок про призначення реальної міри покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *