«Нижньогірське побоїще»: депутат звинуватила голову району в побитті

У кримському селищі Нижньогірське сталася бійка між представниками місцевої влади. Її учасниками стали підконтрольний Росії голова району Олександр Петров, колишній перший заступник голови районної адміністрації Тимур Маматкулов і його цивільна дружина Катерина Самбурська, яка є депутатом місцевої селищної ради від партії «Единая Россия». Остання звинуватила районного голову в тому, що він її жорстоко побив. Кореспондент Крим.Реалії з’ясовував подробиці події.

Бійка сталася 3 вересня в будинку, де зараз проживає депутат Нижньогірської селищної ради Катерина Самбурська та її цивільний чоловік, колишній перший заступник голови районної адміністрації Тимур Маматкулов. Раніше в цьому будинку жила бабуся Самбурської, але після її смерті житло перебуває в спільній власності батька депутата і двох його братів. За словами Катерини, вони вже не перший рік конфліктують, оскільки не можуть поділити будинок.

Сама Самбурська також є активною учасницею цього конфлікту. За її словами, коли вона переїхала до колишнього бабусиного будинку разом із чоловіком і дитиною, це дуже не сподобалося її дядькові на ім’я Сергій і його дружині Оксані.

Як стверджує Катерина, голова Нижньогірського району Олександр Петров є другом її дядька Сергія та зберігає у їхньому будинку деякі свої речі.

Призначений Росією глава Нижньогірського району Олександр Петров

«Я тобі, сука, покажу, що відбувається»

Катерина каже, що ввечері 3 вересня Петров під’їхав до воріт їхнього будинку. Сама Самбурська побачила його, коли вийшла поливати квіти у дворі.

«Вилила чергове відро, дивлюся ‒ стоїть машина. Під’їхав Петров, у нього був відкритий багажник. У машині сиділа тітка. Між нами відстань була метрів п’ятнадцять. І тут він мені каже: «Що дивишся?». Я йому: «Хочу й дивлюся. Я в себе вдома й маю повне право робити те, що я хочу». Загалом, ми плавно перейшли в словесну перепалку», ‒ розповіла Самбурська в коментарі Крим.Реалії.

За її словами, на шум із будинку вийшов її чоловік Тимур Маматкулов, щоб поцікавитися, що відбувається.

«Зі своєї частини будинку в цей момент вийшов мій дядько й завдав йому удар зі словами «я тобі покажу, що тут відбувається, і хто ти, сука, тут такий». Наводжу його промову дослівно», ‒ сказала Катерина.

Вона стверджує, що потім між її чоловіком і дядьком зав’язалася бійка, до якої приєдналася її тітка Оксана. Та, за словами Самбурської, роздряпала її чоловікові обличчя. Сама Катерина запевняє, що полізла рознімати своїх родичів, і в цей момент на неї нібито накинувся Олександр Петров. Самбурська говорить, що голова району застосував до неї задушливий прийом і завдав кілька ударів по обличчю й голові.

Катерина Самбурська

«Він вчепився в мене, коли я намагалася розборонити забіяк чоловіків. Він вчепився й заодно завдав тілесних ушкоджень. Після них мені діагностували струс головного мозку, забій м’яких тканин обличчя й є підозри на тріщину в руці», ‒ розповіла Катерина.

Депутат підконтрольного Росії Нижньогірського селищної ради Катерина Самбурська в лікарні

Депутат стверджує, що пошкодження руки вона отримала, оскільки Петров нібито схопив її за кінцівку й ударив об паркан. За її словами, поки районний голова наносив їй удари, між її чоловіком і дядьком тривала бійка. Для чоловіка Самбурської ця сутичка закінчилася жахливо: в нього діагностували розрив паху й перелом пальця ноги. Катерина повідомила, що її дядько на наступний день після бійки також звернувся до лікарні з підозрою на струс мозку.

Колишній перший заступник голови підконтрольної Росії Нижньогірської районної адміністрації Тимур Маматкулов у лікарні

Самбурська не змогла відповісти на питання, чи причетний районний голова до побиття її чоловіка, чи в бійці з ним брали участь тільки її тітка й дядько.

«Петров підбіг, може, пару якихось ударів від нього мій чоловік отримав. Розібрати було важко. Основним фронтом його «роботи» виявилась я. У мене до нього одне єдине питання: чому він не розбороняв чоловіків, а відтягував мене від тих, хто бився», ‒ сказала Самбурська.

«Конфлікт сімейний і тягнеться давно»

Депутат стверджує, що голова району напав на неї, щоб підтримати її дядька, з яким вони дружили. Окрім того, Самбурська повідомила, що Петров давно відчуває до неї та її чоловіка особисту неприязнь. За її словами, це почалося після того, як Маматкулова звільнили з посади першого заступника голови районної адміністрації. Чоловік Самбурської вважав, що його позбулися під надуманим приводом, і безуспішно намагався відновитися на роботі через суд.

Коментар другої сторони конфлікту кореспонденту Крим.Реалії отримати не вдалося ‒ Олександр Петров весь день не відповідав на телефонні дзвінки.

Крим.Реалії також звернулися до Оксани Самбурської ‒ тітки Катерини, яка, за словами депутата, також брала участь у бійці. У листуванні вона пообіцяла викласти свою версію подій упродовж дня, однак згодом перестала відповідати на повідомлення.

Раніше в коментарі в соціальних мережах Оксана Самбурська писала, що, на її думку, бійку спровокувала її племінниця Катерина, а Олександр Петров взагалі не брав участі в бійці.

Оксана Самбурська

«Катерина Леонідівна дуже вміло спровокувала скандал і бійку між своїм співмешканцем і своїм рідним дядьком і потім вирішила підняти свій не дуже високий депутатський рейтинг, звинувативши в усьому Петрова. А Петров тут ні до чого. Конфлікт сімейний і тягнеться давно. І це вже другий випадок за це літо, коли співмешканець Катерини Самбурської ‒ Маматкулов Тимур ‒ б’є її рідного дядька та прямого спадкоємця житлового приміщення, яке вони незаконно зайняли», ‒ написала Самбурська.

Російські силові органи ніяк не прокоментували ситуацію. За інформацією Катерини Самбурської, за фактом події кримінальну справу відкрив Білогірський відділ Слідкому Росії. При цьому депутат припускає, що районний голова уникне відповідальності завдяки своїм зв’язкам. Катерина Самбурська стверджує, що Олександр Петров ‒ родич депутата Держдуми Андрія Козенка. Нібито дружина останнього доводиться районному голові сестрою. Кореспондент Крим.Реалії спробував підтвердити цю інформацію в самого Козенка, однак зв’язатися з ним не вдалося.

У лютому 2017 року російська газета «Известия» писала, що Олександр Петров ще до анексії Криму притягувався до кримінальної й адміністративної відповідальності. Нібито 1999 року майбутній голова Нижньогірського району був засуджений на один рік позбавлення волі умовно за «незаконне зберігання й перевезення наркотиків». За версією «Известий», Петров 2010 року також був оштрафований за «неправомірне втручання в діяльність державних інспекторів на автотранспорті».

Кореспондент Крим.Реалії звернувся до кримського главку Нацполіції України з проханням підтвердити або спростувати це. Там не змогли оперативно надати інформацію й запропонували надіслати інформаційний запит до головного офісу НПУ.

Наразі конфлікт між Самбурською й Петровим перебуває в активній фазі.

За словами Катерини, 5 вересня районний голова скликав збори, на яких звинуватив депутата в організації «політичного замовлення» проти нього. Під час цього заходу Петров нібито наголосив, що Самбурську необхідно звільнити зі школи, де вона працює.

У матеріалі використовується термінологія, вживана на анексованому Росією півострові

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *