Вперше Топ-10 касових зборів в Україні очолив український фільм

Минулого вікенду вперше в історії українського кінопрокату топ-10 фільмів за касовими зборами на вікенд очолила українська комедія «Dzidzio Контрабас».

Також фільм Олега Борщевського встановив ще один рекорд: за перші чотири дні прокату він зібрав ₴7,65 млн ($295 тис.) в 218 кінозалах. Попереднім рекордсменом була комедія «Слуга народу-2», яка заробила ₴5,2 млн гривень в перший вікенд, пише Zaxid.net.

Ще один рекорд був встановлений за кількістю проданих квитків. З четверга до неділі кінотеатри відвідали 101 890 осіб.

Тут найкращий результат до цього показав у листопаді 2014 року драмі «Поводир» (94 754 глядачів за чотири дні).

З таким стартовим результатом комедійна стрічка має всі шанси стати першим українським фільмом, який повністю окупився у національному кінопрокаті, повідомляє сайт «Кінобізнес».

Нагадаємо, що анімація «Микита Кожумяка» заробила на старті більше ₴5 млн й зібрала в підсумку близько ₴12 млн, а стрічка «Незламна» завершила український прокат з ₴14 мільйонами гривень зборів. Приблизно такі ж результати в 2014-му році показала стрічка Олеся Саніна «Поводир».

Зауважимо, що результати бокс-офісу «Dzidzio Контрабас» не поступаються середньостатистичному голлівудському фільму: наприклад, тижнем тому екшн «На драйві» Едгара Райта, стартувавши на 268 екранах зібрав ₴7,3 млн.

Українська комедія обігнала на старті «Обитель зла. Фінальна битва» (₴7,2 млн), «Джон Вік 2» (₴6,3 млн), «Ла-Ла Ленд» (₴3 млн).

Проте «Dzidzio Контрабас» є не єдиним українським фільмом у чільній десятці кінопрокату. «Червоний» Зази Буадзе зібрав за другий прокатний вікенд на 58% менше коштів, ніж на старті, і з шостого місця в бокс-офісі у першому тижні прокату перемістилася на 8-е. Загальні касові збори «Червоного» за 11 днів прокату становлять ₴2,56 млн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *