Військова прокуратура Західного регіону України оскаржуватиме в суді рішення суду щодо призначення штрафу посадовцю Львівської митниці ДФС

Військова прокуратура Західного регіону України направить апеляційну скаргу на рішення Сихівського районного суду м. Львова від 28 серпня 2017 року, яким заступнику начальника Львівської митниці Державної фіскальної служби України призначено м’яке покарання, що не відповідає тяжкості його злочину.

Нагадаємо, 17 березня 2017 року слідчий відділ військової прокуратури Західного регіону України спільно із співробітниками Управління захисту економіки Нацполіції України у Львівській області задокументував факт надання неправомірної вигоди заступником начальника Львівської митниці ДФС України, який цим же намагався підкупити військового прокурора Львівського гарнізону.

Грошові кошти призначалися за непритягнення митника до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Про вказану пропозицію прокурор одразу ж звернувся з відповідним рапортом до керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

На стадії досудового розслідування військовою прокуратурою було зібрано достатньо доказів для обвинувального вироку митнику.

Утім, вказану особу суд першої інстанції визнав винним за ч. 1 ст. 369-2 КК України та, не зважаючи на заперечення військової прокуратури Західного регіону України, призначив йому покарання у вигляді 8,5 тис грн штрафу з позбавленням права обіймати посади в органах ДФС, органах державної влади та місцевого самоврядування строком на три роки.

Довідково: підсудному інкримінували надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, про що було повідомлено в підозрі. Згідно санкції ч. 3 ст. 369 КК України йому загрожувало позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами прес-служби військової прокуратури
Західного регіону України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *