Зведені дані АТО – 07 вересня 2017

Цього дня Воєнній розвідці України виповнюється 25 років. В умовах російської агресії  проти України наша розвідувальна діяльність набула особливої ваги та актуальності. Боронячи територіальну цілісність держави, наші розвідники ризикують усім, несучи почесну службу, зокрема, і в глибокому тилу противника. Водночас вони, нарівні з іншими захисниками Вітчизни, наближають нашу перемогу. Вітаємо з професійним святом воїнів-розвідників та ветеранів воєнної розвідки, а також схиляємо голови перед розвідниками, які віддали своє життя за Україну. Велика їм шана і вічна слава!

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, тут ворог здійснив по одному нетривалому обстрілу українських позицій у Малиновому та Кримському, причому другий був мінометним.

Донецький напрямок

Окупанти порушували режим тиші у чотирьох «гарячих точках»: Зайцевому, Авдіївці, позиції «Шахта Бутовка», Пісках. Левова частка обстрілів припала на темну пору доби. Окупанти застосовували тільки стрілецьку зброю. Найдовший обстріл стався в Авдіївці, він тривав півтори години.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Традиційно неспокійна обстановка на південних рубежах (ділянка фронту Павлопіль – Широкине). Незважаючи на значну деескалацію протистояння, окупанти тримають під прицілом практично кожен наш передовий опорний пункт, і регулярно ведуть прицільний вогонь. Лише в Лебединському вчора сталося 7 ворожих обстрілів. Також неспокійно вчора було у Гнутовому, Водяному та на інших позиціях.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 19 ворожих обстрілів.

На Чернігівщині розпочались навчання за участю понад 1000 резервістів

Протягом місяця у складі штатних розрахунків вони відпрацюють усі елементи бойової підготовки та практично відпрацюють тактичні навчання з бойовою стрільбою. До складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які вже відслужили рік по мобілізації, мають досвід ведення бойових дій в районі проведення АТО, та продовжують нарощувати набуті навички за своїми спеціальностями під час проведення подібних навчань та зборів.

На Чернігівщині триває конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України

Протягом семи днів воїни-танкісти, які стали кращими в Сухопутних військах, Військово-Морських Силах та Високомобільних десантних військах ЗСУ, виборюють для свого взводу право називатися кращими в державі. Усього – 3 команди по 12 військовослужбовців у кожній. Армійці змагаються у п’яти номінаціях: спортивна, професійна, водіння бойової машини, наступальний та оборонний бій.

У Шостці, що на Сумщині, проводиться польовий вихід з відділенням РХБ захисту Нацгвардії

Під час полігонної практики військовослужбовці вдосконалюють дії у складі розрахунків: навчаються ефективно використовувати озброєння РХБ захисту і штатної техніки. Бійці перебувають на військовому стрільбищі, готують їжу на польовій кухні, живуть в наметах.

На Івано-Франківщині з іншим підрозділом Нацгвардії відбулись заняття з професійно-психологічної підготовки

Під час тренінгу було відпрацьовано комплекс вправ, які дали можливість військовослужбовцям оцінити власні фізичні і психологічні можливості та можливості своїх товаришів, відчути важливість емоційної підтримки та мотивування від членів команди.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко присвоїв генерал-майору Максиму Шаповалу звання Героя України посмертно

Співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максим Шаповал загинув в автомобілі внаслідок терористичного акту 27 червня у Солом’янському районі міста Києва. Водночас ім’я Максима Шаповала було присвоєно Спеціальному резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Учора через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до тимчасово неконтрольованої території з гуманітарним вантажем прослідувало 10 вантажних автомобілів від іноземної благодійної організації та 1 вантажівка від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Жителям окупованих територій благодійники передали продукти харчування, будівельні матеріали, матеріали медичного призначення та комплектуючі до насосних станцій, загальною масою понад 202 тонни.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *