Діаспору закликають сповіщати Facebook про активність російських ботів у мережі

Українців у всьому світі закликають бути уважними до інформації, яка поширюється у соціальній мережі Facebook, і повідомляти розробників про випадки використання платформи російським ботами із метою пропаганди та розпалення ворожнечі.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на допис представника громадської організації «Майдан Моніторинг» Миколи Молодико, який проживає у Чикаго.

«Я збираюся повідомити в Facebook  про близько 20 облікових записів, які, ймовірно, є частиною російських терористичних операцій. Я пропоную іншим робити те ж саме», — написав активіст.

Він нагадав, що з квітня Facebook прийняв важливі кроки для боротьби з використанням мережі російською пропагандою. «Ми повинні не тільки підтримувати їх на 100%, але і заохотити їх робити більше!», — наголосив Миколи Молодико.

«Будучи українським американцем, — додав він, — Російський тероризм у соціальних мережах — насправді існує. Повірте мені. Будьте обережні і негайно повідомляйте Facebook про будь-які погані дії. Залишайтеся в безпеці».

Зазначимо, що 6 вересня директор з безпеки Facebook Алекс Стамос опублікував заяву про оновлення інформаційних операцій, які впроваджені внаслідок викриття російського втручання у виборчий процес у США через неавтентичні облікові записи й групи у Facebook.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *