Майбутнє музеїв – сучасні культурні центри У Сєвєродонецькому обласному …

Майбутнє музеїв – сучасні культурні центри

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбулася обласна нарада музейних працівників на тему «Актуальні питання музейної справи».

У заході взяли участь понад 30 керівників місцевих відділів культури, директорів та завідувачів фондів міських/районних музеїв, представників громадськості.

Ними обговорювалися питання осучаснення музейних експозицій, використання новітніх технологій та методів у музейній практиці, досвід музеїв області щодо залучення позабюджетних коштів.

Зокрема, керівник мистецького напряму громадської організації «Український кризовий медіа-центр» Леонід Марущак (м. Київ) презентував проект «Музей відкрито на ремонт – 2», головною метою якого є реорганізація роботи музеїв Луганської та Донецької областей, підсилення діяльності та активності цих інституцій.

Основна ідея майбутнього проекту полягає у перетворенні музеїв на сучасні культурі центри, активно включених у життя територій та формуючих гуманітарну політику своїх областей, а також здійснюючих наукову, освітню і просвітницьку діяльність.

«Музей відкрито на ремонт – 2» стане дослідницьким проектом, під час якого до роботи цих закладів будуть залучені куратори, українські й міжнародні митці і експерти. Також музеї буде забезпечено сучасним технічним обладнанням, організовано навчання для їх працівників, розроблено і реалізовано піар-концепцію для кожного музею.

Результатом проекту «Музей відкрито на ремонт – 2», який матиме новаторський і експериментальний характер, стануть виставки, ряд навчальних заходів для музейників, відвідувачів, а також методологічні рекомендації для подальшого розвитку музеїв.

Назва проекту «2×10+5» пов’язана з загальною кількістю музеїв, які планується залучити. Напередодні втілення основних складових проекту передбачається проведення наприкінці вересня ворк-шопу для музейних працівників на базі «Центру спадщини Вигодської вузькоколійки» на Івано-Франківщині та попереднє ознайомлення спікерів проекту з роботою музеїв.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *