Молодь з діаспори запрошують на тижневе стажування до України

Світовий конгрес українських молодіжних організацій започатковує проект стажування для талановитої молоді діаспори та України в українських державних установах та органах влади.

Про це під час прес-брифінгу розповіла координатор Форуму молоді української діаспори, радник президента СКУМО Ганна Крисюк, передає VIDIA.

За її словами, відбір проведуть за результатами аплікаційної форми. У ній учасники мають вказати, що вони змінили б в Україні, якби зайняли керівні посади.  З учасників, які пройдуть відбір, утворять 12-15 груп.

«Приїде близько 30 учасників з усіх європейських країн і не тільки, — заначила Ганна Крисюк. — За результатами жеребкування 2 людини з-за кордону та одна з України будуть закріплені за одним народним депутатом протягом 5 днів, під час яких вони мають вивчити, чим займається наш депутатський корпус, поїхати на округ та обов’язково зустрітися з молоддю».

Обов’язкова умова стажування – реалізувати  хоча б один проект змін в Україні, які учасники вкажуть у своїх аплікаційних анкетах.

Деталі — тут.

Нагадаємо, цьогорічний Форум молоді української діаспори відбувався у Дніпрі. Участь у ньому взяли представники усіх областей України і 30 країн світу — загалом понад 700 учасників.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *