Праця лікаря має бути достойно оцінена державою – Президент




Президент Петро Порошенко наголошує, що влада докладатиме зусиль задля повернення престижу лікарської праці та достойної оцінки роботи лікарів.

Під час робочої поїздки до Вінницької області Глава держави разом з дружиною Мариною Порошенко відвідав Калинівську центральну районну лікарню. Президент оглянув відремонтований корпус лікарні.

«Ми зі свого боку за останні три роки робимо так, щоб українські лікарні, українські лікарі, українські школи, вчителі, українські дороги, в першу чергу – українська армія – були першим пріоритетом держави Україна», – сказав Президент під час спілкування з колективом Калинівської центральної районної лікарні.

Петро Порошенко висловив сподівання, що за тиждень Верховна Рада проголосує за медичну реформу та повідомив, що окремо буде розроблено та впроваджено спеціальний проект про розвиток сільської медицини. «Ті, хто живуть у селі потребують такого самого рівня медичних послуг, який доступний людині в районному, обласному центрі і в столиці», – зазначив він.

За його словами, саме для цього впроваджуватиметься телемедицина, налагоджується широкополосний Інтернет-зв’язок для того, щоб лікар на відстані міг швидко визначити, що робити з пацієнтом, яке йому призначити лікування чи додаткову консультацію.

«Також є пріоритетом підвищення матеріального забезпечення українського лікаря, бо я хочу все зробити для того, щоб відновити такий самий конкурс до медичних навчальних закладів, який був  коли я познайомився з Мариною», – сказав Петро Порошенко.

«Я впевнений в тому, що ця праця має бути достойно оцінена державою. Ми маємо підвищити престиж медичної праці. Ми маємо запустити медичну реформу, запустити реформу сільської медицини», – підкреслив Глава держави.

Президент зазначив, що не на словах, а на ділі знає, що таке праця медиків, адже його дружина також лікар за фахом. «Що таке праця лікаря, праця медичного працівника я знаю дуже добре. Якщо ти не маєш до цього хисту, якщо ти не народжений рятувати життя – це буде каторга. Але якщо ти справжній лікар чи медичний працівник – ти робиш диво. І я хочу подякувати кожному з вас за те, що кожен день ви робите диво – рятуєте життя людей», – звернувся Президент до лікарів.

Президент поспілкувався з медичним персоналом та пацієнтами лікарні, а також вручив сертифікат на обладнання для лікарні. 

ф

Робоча поїздка Президента до Вінницької області

9 вересня 2017 року – 12:59








































































































































































































ф

Робоча поїздка Президента до Вінницької області

9 вересня 2017 року – 12:59





































































































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *