Вінниця завжди була європейською столицею України – Президент привітав вінничан з Днем міста




Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяв участь у святкових заходах з нагоди Дня міста Вінниці. 

Вітаючи присутніх на центральній площі міста, Глава держави зазначив, що завжди приїжджає сюди як до рідного дому. «Я не відчуваю тут себе гостем, бо я тут вдома. І дуже дякую всім, хто створює саме таку атмосферу. Всім, хто прийшов зараз сюди, всім, хто нас зараз дивиться, всім, хто демонструє, що ті зміни, які зараз відбуваються – вони є надзвичайно важливі для нашої держави», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави привітав Вінницю з 654-м днем народження: «Всіх закликаю – подивіться, яка вона красива».

Президент зазначив, що на святкування Дня міста приїхали сьогодні  мешканці Чернігова, Тернополя, Івано-Франківська, Львова, Донецька, Луганська, Харкова, а також гості з Австралії, Канади та багатьох інших країн світу.

«Вінниця завжди була європейською столицею України. Ще десятки років тому ми з вами відзначали дні Європи. Вінниця завжди була відкритою, красивою, доброю і гостинною», – підкреслив Президент.

Глава держави зауважив, що сьогодні вперше у Вінниці Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та висловив переконання, що у це місто, його будинки, фонтани, площі неможливо не закохатись.

«Ви дійсно дуже багато зробили. Не хочеться переходити до цифр, але бюджет розвитку міста Вінниці у 2013 році становив близько 150 млн грн., а цього року вони замахнулися на 900 млн грн. Це масштаб змін, які відбулися в країні, і які відбулися у Вінниці», – звернувся до містян Петро Порошенко.

«Це називається децентралізація, коли гроші Київ віддає громадам і громади змінюють своє обличчя – будують дороги, роблять освітлення, вводять нові дитячі садки, школи, купують обладнання для лікарень. Кардинально змінюється все. Повертаються обличчям до людей. Це стає можливим лише тоді, коли ми разом, коли ми об’єднані і коли ми спільно будуємо нову Українську державу», – також наголосив Президент.

Петро Порошенко нагадав, що інші області та міста із багатьох проектів переймають досвід Вінниці, адже саме тут ще у 2007 році запрацював перший прозорий офіс-центр із надання адміністративних послуг. «А потім всі приїжджали навчатися до нас. Ми нікого не відкидаємо. Нехай приїжджають і вчаться як робити кожне своє місто найбільш комфортним містом у державі. Це правильне змагання», – сказав він.

Президент також привітав присутніх на святкуванні учасників АТО з Вінниці, «тих, хто зробив все для захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави». Петро Порошенко повідомив, що сьогодні відвідав підрозділ Нацгвардії «Ягуар», який свого часу врятував Харків, Слов’янськ і багато інших місць. «На сьогоднішні день вони є символом героїзму українського воїна», – сказав він.

Президент ще раз привітав вінничан з днем міста: «Вітаю вас всіх. Я від чистого і щирого серця дякую вам за те, що ми спільно робимо і за наші нинішні і майбутні перемоги».

Перед початком урочистостей Президент разом з дружиною, Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом і Головою ВРУ Андрієм Парубієм пройшлись центральною частиною міста, поспілкувались із містянами та вітали їх із Днем міста.

ф

Робоча поїздка Президента до Вінницької області

9 вересня 2017 року – 12:59











































































































































































































ф

Робоча поїздка Президента до Вінницької області

9 вересня 2017 року – 12:59







































































































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *