Зведені дані АТО – 11 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Противник здійснив шість обстрілів українських позицій у Кримському та Новотошківському, причому здебільшого у другій половині дня. Окупанти двічі застосовували міномети у Новотошківському, причому вогонь вівся з різних майданчиків. Зазначимо, що всі обстріли були нетривалими – до десяти хвилин. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

З початку доби до 20 години бойові дії велися у Зайцевому та Авдіївці. Окупанти активно порушували режим тиші і вдень, і вночі, застосовуючи легке озброєння та бронетехніку. О 20:30 ворог почав активно обстріл Новолуганського із застосуванням міномета та БМП, який тривав майже півтори години. В цей же час бойовики також активізувалися на інших ділянках фронту – у Майорську, Верхньоторецькому та Пісках.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли. У щонайменше семи епізодах українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

Неспокійно практично по всьому фронту. Слід зазначити, що значна частина ворожих обстрілів була достатньо тривалою. У Лебединському та Широкиному окупанти застосовували міномети. Основними «гарячими точками» вчора були Водяне (дев’ять обстрілів) та Лебединське (чотири обстріли). Також противник порушував режим тиші у Мар’їнському та Волноваському районах. Українські війська кілька разів відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 23 ворожих обстріли.

На базі полігону ОК «Північ» СВ ЗСУ відбувся командирський збір

Командири бригад і танкових батальйонів спостерігали за тактичними і маневреними діями танкових взводів під час під час наступального бою. Наголос був зроблений на злагодженості дій екіпажу танка, зокрема, під час здійснення маневрів, розвідки та пошуку найефективнішого способу ураження цілей.

На Харківщині військовослужбовці Нацгвардії вдосконалюють бойові навички в польових умовах під Харковом

Особовий склад займається тактичною підготовкою та навчальними стрільбами з легкого озброєння як вдень, так і вночі.

На Верховинщині уже тиждень тривають бойові навчання на вертольотах МІ-8 з підрозділом Нацгвардії

Це – щорічні збори пілотів військових гелікоптерів Національної гвардії України. У Карпатах вони зібралися вдруге. Площадкою для зльоту нацгвардійці обрали стадіон у селі Ільці.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *