Екологічні місії: формування екологічних цінностей та пріоритетів у свідомості сучасних українців

10 вересня в Полтаві, у каплиці св. арх. Михаїла, відбулися екологічні місії для порятунку створіння, які провів о. Максим Кролевський, референт Бюро з питань екології в Харківському екзархаті.

Розпочалася екологічна ініціатива Божественною Літургією, у якій священик разом з вірними молився за збереження Богом створеного світу, за подолання воєнного лихоліття, за мир і спокій у нашій Батьківщині.

У своїй недільній проповіді о. Максим наголосив на важливості формування екологічних цінностей та пріоритетів у свідомості сучасних українців. “Християнські цінності мали б стати для нас своєрідними орієнтирами, – зауважив екореферент, – дороговказами, які б зорієнтували нас на життєвій дорозі, тобто зробили відповідальними за Богом створений світ християнами”.

Душпастир пояснив, що відкидання сучасною людиною екологічних цінностей на периферію суспільної свідомості може дуже згубно вплинути на подальший розвиток цілих народів. Тому, завдання кожного християнина – стати господарем у Богом створеному світі, а не окупантом, який звик лише споживати і нищити.

По завершенні Святої Літургії священик розповів про мету та діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, про екологічні ініціативи та екоконкурс «Відповідальність за створіння».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *