Освоєння держкоштів у повному обсязі до кінця року та введення об’єктів …

Освоєння держкоштів у повному обсязі до кінця року та введення об’єктів будівництва в експлуатацію, – доручення Юрія Гарбуза

Сьогодні, 12 вересня, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян провів засідання апаратної наради.
На розгляд учасникам заходу було представлено питання щодо використання коштів, передбачених Луганській області у 2017 році на реалізацію інвестиційних програм і проектів.
Про це розповів в.о. обов’язки директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.
Він зазначив, що Луганській області за бюджетними програмами передбачені кошти в сумі 279,6 млн грн. А саме: з державного фонду регіонального розвитку – 238,5 млн грн (затверджено 50 проектів на суму 228,2 млн грн), субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на заходи соціально-економічного розвитку окремих територій – 24,9 млн грн (49 проектів), субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад – 16,2 млн грн.
Так, Білокуракинській ОТГ виділено 9,3 млн грн, Новопсковській ОТГ – 2,5 млн грн, Чмирівській ОТГ – 4,4 млн грн.
Разом з тим, Сергій Медведчук наголосив на невисоких відсотках освоєння коштів.
Також у рамках першого траншу програми «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» планується реалізувати 24 проекти загальною вартістю 79,2 млн грн. У рамках другого траншу програми від області вже попередньо відібрані 219 проектів на 492,5 млн грн.
Директор Департаменту розповів, що Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оголошено конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Cоюзу в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.
Зазначена програма спрямована на комплексні проекти регіонального розвитку за напрямами «Інноваційна економіка і інвестиції», «Сільський розвиток», «Розвиток людського капіталу», «Розвиток туризму» і «Загальноукраїнська солідарність».
У рамках цієї програми планується подати до конкурсного відбору 13 проектів загальною вартістю понад 103 млн грн. На цей час проекти в стадії підготовки.
Вадим Данієлян сказав, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз доручив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, іншим керівникам місцевих органів влади взяти на особистий контроль забезпечення освоєння державних коштів у повному обсязі до кінця бюджетного року та введення об’єктів будівництва в експлуатацію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *