Президент закликав українців усього світу підтримати українських героїв на «Іграх нескорених»




Президент Петро Порошенко відвідав тренування представників національної збірної команди України, яка візьме участь у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених» – світової першості серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали поранень під час виконання свого обов'язку.

Україна вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених» у 2017 році в Торонто, як справжній союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу.

Президент закликав підтримувати команду українських воїнів, які проявили себе не лише на фронті. «Я просив би всіх українців, не лише в Україні, а й по всьому світу, підтримати наших героїв. Ми вболіватимемо, а вони будуть боротися за чемпіонство на «Іграх нескорених», – сказав він.

«Я не маю жодного сумніву, що ми гарно виступимо. Я не маю жодного сумніву, що Україна у весь голос заявить про себе. І я не виключаю, що колись, в одну із майбутніх «Invictus games», ми зробимо все, щоб вони пройшли в Києві і щоб у Києві, на українській землі, ми захищали честь України», – додав Глава держави.

Президент повідомив, що вже обговорював з профільним міністром питання можливості проведення таких змагань в нашій державі. За його словами, якщо українська команда гарно виступить, Міністерство молоді та спорту має  підготувати відповідні умови для участі Києва у визначенні наступної черговості приймаючої сторони «Ігор нескорених». "Впевнений, що це дозволить не тільки привернути увагу всього світу до того, яка чудова Україна і, в першу чергу, які чудові наші бійці. Це ви зупинили російського агресора, і ви зараз кинули виклик важким пораненням», – наголосив Петро Порошенко.

Президент також підкреслив, що Ігри допомагають психологічній реабілітації пораненим українським захисникам. «Ви є прикладом і на вас дивиться не лише весь світ, але і Україна та наші хлопці. Ми не просто продовжуємо життя, а маємо можливість вести абсолютно повноцінне життя, власним прикладом показуючи яким чином треба забезпечувати подальші перемоги», – сказав він.

«Прошу всіх тримати кулаки за нашу збірну, вболівати за нашу збірну і побажати їм перемог – перемог на спортивних майданчиках і перемог над викликом із бойовим пораненням», – ще раз закликав Глава держави.

Глава держави назвав українську команду, яка вже цього тижня вирушає до Торонто для участі в «Іграх нескорених» «елітою України та найкращою гвардією, яка з честю представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях».

«Це хлопці й дівчата, які зупинили російську агресію і зараз кинули виклик бойовим пораненням для того, щоб взяти участь у змаганнях «Invictus games», і продемонструвати Україну всьому світові: які фантастичні воїни сьогодні живуть в Україні, як вони вміють продемонструвати найкращі досягнення», – сказав Петро Порошенко під час спілкування з учасниками змагань.

Президент підкреслив, що ці спортсмени є прикладом для багатьох військових, які отримали поранення під час захисту територіальної цілісності і суверенітету України. «Тисячі українських військових були поранені під час оборони від російської агресії кожного клаптику української землі. І ми хочемо, щоб весь світ бачив їх можливості, їх духовну силу і щоб наші хлопці продемонстрували кожному, що після бойового поранення можна вести повноцінне життя», – наголосив він.

Глава держави також повідомив, що збирається підтримати українську команду в Торонто, оскільки планує відвідати з візитом Канаду після участі в Генасамблеї Об’єднаних Націй та участі у засіданні Ради Безпеки ООН, де порушуватиме питання миротворців на Донбасі. В США Президент також планує провести зустрічі  з керівництвом США, в тому числі і з Міністром оборони цієї країни.

«Ми поставимо питання щодо «блакитних шоломів» миротворців, які мають забезпечити виконання Російською Федерацією взятих на себе зобов’язань. Простою мовою – мають забезпечити мир на українській землі і політико-дипломатичним шляхом звільнити окуповані росіянами території. Це те, за що кожен з вас, ризикуючи життям, будучи пораненим, вів бій з російським агресором», – сказав Петро Порошенко.

При цьому Президент висловив сподівання, що українська ініціатива щодо миротворців, знайде підтримку і «Україна зможе забезпечити вплив на Російську Федерація, щоб вона прийняла цей сценарій і ми на Донбасі зупинили війну».

ф

Зустріч Президента з українськими ветеранами – учасниками змагань “Invictus Games”

12 вересня 2017 року – 14:37






























































ф

Зустріч Президента з українськими ветеранами – учасниками змагань “Invictus Games”

12 вересня 2017 року – 14:37









































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *