Суд касаційної інстанції залишив в силі судові рішення стосовно так званих “чорних ріелторів”, які діяли в Запорізькій області

За принципової послідовної позиції Генеральної прокуратури України 07.09.2017 судом касаційної інстанції залишено в силі судові рішення стосовно 4-х так званих «чорних ріелторів», які протягом 2008 року виявляли осіб, що проживали в Дніпропетровській області та у яких не було близьких родичів. Вказані особи оформляли документи, необхідні для продажу їх квартир, а власників житла вивозили у Запорізьку область, де вбивали у лісосмузі та, обливши бензином, спалювали. Квартири реалізовували, а отриманими грошима розпоряджалися на власний розсуд.

Вироком Запорізького районного суду від 16.04.2015 одній особі призначено покарання у виді довічного позбавлення волі, іншим злочинцям – у виді реальних строків позбавлення волі.

За апеляційною скаргою прокурора вироком апеляційного суду Запорізької області від 04.05.2016 ще одній особі призначено покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить йому на праві власності.

Суд касаційної інстанції погодився із позицією прокуратури щодо законності зазначених судових рішень.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *