У Покровську відкрився публічний простір

9-го вересня у Покровську відбувся Залізняк-фест – велика подія-відкриття нового публічного простору та фотовиставки Марка Залізняка. На мапі Покровська з’явилась нова точка для спілкування, навчання, нічних рейвів, вечірніх побачень і вранішніх роздумів про сенс життя – Public space.
Вільний багатофункціональний простір з елементами дігітальної архітектури – простір для всіх і кожного у самому центрі Покровська, у Соборному сквері.
Ідею створення  громадського простору під назвою «Public space» в сквері Соборний міста Покровська  реалізували київська волонтери.
Роботи велися в рамках проекту «Метамісто. Схід », що стартував минулої зими на сході України. Його суть – в організації громадських просторів для жителів різних міст Донбасу.
Волонтери побували в різних населених пунктах області і вибрали, де будуть працювати. У список увійшли шість міст – Покровск, Лисичанськ, Бахмут, Северодонецьк, Костянтинівка і Добропілля.
В Покровську вирішили будувати відкритий простір для відпочинку, кінопоказів, лекцій, семінарів, камерних концертів.
Активну участь в організації громадського простору, крім приїжджих волонтерів, приймали комунальні служби Покровська, місцеві активісти та підприємства.

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *