Звільнення Донеччини від нацистських загарбників

8 вересня відзначається День звільнення Донбасу від фашистських загарбників. За роки війни населення нашої країни зменшилося на 14 мільйонів людей. Завдяки стійкості і мужності синів та доньок України, державу вдалося вирвати з лап агресора. Україна відіграла важливу роль у Другій світовій війні, тому її де-факто можна вважати учасником Антигітлерівської коаліції.

Бій за Донбас був довгим і наполегливим. Донеччина займала особливе місце в планах окупантів. Майже два роки нацисти створювали рубежі оборони на окупованій землі і боролися за такий цінний для них регіон. Але плани загарбників були розтрощені. Донеччина вистояла, і ми вийшли переможцями в жорстокій сутичці з фашизмом.

74 роки тому всі згуртувалися задля боротьби з фашизмом, а сьогодні ми маємо іншого ворога – російського агресора. Як і багато років тому мужні воїни боронять незалежність та цілісність нашої держави. Так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Нинішні захисники України гідно продовжують героїчні традиції воїнів-визволителів.

Нагадаємо, 5 вересня 1943 року одними з перших були звільнені Бахмут і Торецьк, 6 вересня нацистські загарбники покинули Костянтинівку, Дружківку та Слов’янськ, а 8 числа звільнили Авдіївку, Мирноград, Добропілля, Краматорськ, Покровськ, Селидове та 10 вересня був звільнений Маріуполь.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдеожадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *