Генпрокуратурою спільно з СБУ затримано голову правління ДАК «Хліб України» та посередника під час одержання 7 тис дол США хабара (ФОТО)

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 12.09.2017 проведено спецоперацію, за результатами якої у порядку ст. 208 КПК України, затримано голову правління ДАК «Хліб України» та особу посередника безпосередньо під час одержання неправомірної вигоди в сумі 7 тис дол США від заступника директора приватного сільськогосподарського підприємства «Йосипівське».

Так, вказаний зловмисник, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав та отримав через посередника від керівництва ПСП «Йосипівське» неправомірну вигоду в сумі 7 тис доларів США за погодження укладання договору оренди майнового комплексу Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії «Хліб України» «Потаське хлібоприймальне підприємство».

На цей час, вказаних осіб затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи службової особи, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *