Київський апеляційний господарський суд підтвердив законність вимог Генеральної прокуратури про стягнення до Державного бюджету України понад 31,7 млн грн штрафних санкцій та пені за порушення вимог законодавства про захист економічної конкуренції

Генеральна прокуратура України продовжує вживати заходи представницького характеру щодо стягнення до Державного бюджету України грошових коштів.

Як вже повідомлялося, у 2012 році Антимонопольним комітетом України за зловживання монопольним становищем одне з публічних акціонерних товариств визнано винним у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції та на нього накладено штраф у розмірі 15,9 млн грн, який до теперішнього часу не сплачено.

Рішенням господарського суду м. Києва від 30.06.2017 задоволено позов Генеральної прокуратури України, та за несвоєчасне виконання рішення Антимонопольного комітету України з вказаного товариства в примусовому порядку стягнуто понад 31,7 млн грн штрафу та пені.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, підприємство оскаржило його в апеляційному порядку.

За активної участі Генеральної прокуратури України Київський апеляційний господарський суд постановою від 12.09.2017 підтвердив законність позовних вимог прокурора та залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *