На Луганщині за матеріалами СБУ заочне засудження чекає на 53 …

На Луганщині за матеріалами СБУ заочне засудження чекає на 53 сепаратистських функціонерів ОРЛО

У 2017 році в Луганській області Службою безпеки України завершено досудове розслідування стосовно 53 «посадових осіб» силового та політичного блоку псевдодержавного утворення «ЛНР». Серед них – 19 чиновників високого рівня – «міністрів», «заступників міністрів», очільників «департаментів», «глав адміністрацій» тощо, повідомляє Управління СБУ в Луганській області.

Наприкінці серпня цього року СБУ скерувала до суду обвинувальні матеріали стосовно ще одного сепаратистського функціонера – «начальника Управління інфраструктури та дорожнього господарства міністерства інфраструктури та транспорту» так званої «ЛНР». Незадовго до цього слідчі СБ України завершили досудове розслідування та спрямували до судових інстанцій обвинувальні акти стосовно «в.о. міністра» та «заступника міністра» самозваного «міністерства інфраструктури та транспорту».

Встановлено, що ці особи від імені псевдореспубліки незаконно керували об’єктами транспорту та інфраструктури, захопленими російсько-терористичними угрупованнями на території ОРЛО, забезпечували та контролювали примусове виконання вказівок та нормативно-правових актів самопроголошеної влади.

Їм інкримінується сприяння діяльності терористичної організації, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Правопорушникам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, їх оголошено в розшук. До них буде застосовано процедуру заочного засудження.

Тривають заходи щодо документування антидержавної діяльності інших учасників незаконних проросійських угруповань.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *