Генпрокуратурою спільно з СБУ під час одержання хабара затримано службовця Головного управління ДФС у Полтавській області (ФОТО)

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України на Полтавщині в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою Головного управління державної фіскальної служби у Полтавській області.

Так, 14 вересня 2017 року викрито начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 2 500 (дві тисячі п’ятсот) доларів США з фізичної особи підприємця за повернення тимчасово вилученого майна та не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за начебто порушення встановленого порядку зберігання та транспортування алкогольних напоїв.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання неправомірної вигоди.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії працівника органу фіскальної служби кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудове розслідування наразі триває.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення вказаній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *