Головним слідчим управлінням ГПУ викрито заступника начальника управління-начальника відділу Державної фіскальної служби в Херсонській області під час одержання частини хабара в розмірі 1 тис дол. США (ФОТО)

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України в Херсонській області 13 вересня 2017 року проведено спецоперацію. За її результатами у порядку ст. 208 КПК України затримано заступника начальника управління – начальника відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області безпосередньо під час одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 1 тис дол. США від директора одного з підприємств.

Так, вказаний зловмисник, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав у директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю неправомірну вигоду в розмірі 5 тис дол. США та одержав першу частину неправомірної вигоди в розмірі 1 тис дол. США за вирішення питання про не притягнення його до кримінальної відповідальності за несплату податків у кримінальному провадженні, а також за закриття зазначеного провадження.

На цей час хабарника затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи зловмисника, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), а також звернення до суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.


Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *