Інавгурація факультету наук про здоров’я: «Вміння розгледіти в людині ресурс – це велике мистецтво»

Пам’ятати формулу Гіппократа, уміти бути собою і навчитися розгледіти в людині природній ресурс – такими були настанови для студентів під час інавгурації факультету наук про здоров’я, яка відбулася 13 вересня в УКУ. Цього року на факультеті 112 нових студентів, 77 стипендіатів, серед яких 18 – першокурсники. Це майбутні психологи, психотерапевти, соціальні педагоги, спеціалісти з клінічної психології.

Факультет готує лідерів змін – активних та ініціативних студентів, які є учасниками і організаторами науково-практичних конференцій, волонтерських проектів та проектів державних органів влади, громадських організацій та соціальних ініціатив.

«Унікальність нашого факультету в навчальних програмах, які є діалогом між традиціями та інноваціями та сформовані на основі міжнародного досвіду. Вони є дуже гнучкими перед запитами суспільства, – наголошує декан факультету Світлана Стельмах. – Ми поєднуємо можливості, які доповнюють одна одну. Серед наших викладачів – практики-професіонали, які співпрацюють з навчальними закладами Німеччини, Австрії, Чехії. Наша сильна сторона в тому, що маємо закордонних викладачів із Канади, США, Австралії і Чехії. Перед нами – клопітка праця. Як казав митрополит Андрей Шептицький, «тихою невтомною працею, а не потоком галасливих фраз», ми будемо змінювати нашу країну».

Науки про здоров’я – це значно більше ніж медицина, наголосив д-р медичних наук, завідувач кафедри психотерапії та психіатрії факультету післядипломної освіти ЛНМУ імені Данила Галицького Олександр Фільц. За його словами, сучасна медицина надто мало орієнтована на індивідуальний підхід до пацієнта, послуговуючись закономірностями, правилами і стандартами, і лише професійні медики дозволяють собі оминути типові схеми.

Бути прикладом для інших та виправдати очікування української діаспори побажав першокурсникам лікар-кардіолог Василь Лончина з Чикаго. Викладач Школи реабілітаційної медицини УКУ, фізичний терапевт Рената Роман із Торонто переповнена теплими почуттям до України і готова підтримувати добрі проекти в УКУ. Вона побажала студентам віднайти своє покликання і бути готовими до великого моменту, який обов’язково настане в житті кожного. Любити навчання і свою професію та не ставитися до роботи лише як до способу заробітку коштів – такою була порада від Софії Папірник, керівника львівського офісу польсько-української рекрутингової компанії Fair Play Job.

Кілька настанов від старшокурсників молодшому поколінню прозвучали так: не боятися експериментувати, не концентруватися лише на навчанні, побільше спілкуватися, берегти свій ентузіазм для цікавих проектів.

Жертводавці УКУ вручили стипендії та познайомилися зі своїми стипендіатами.

«У всі часи студенти були генераторами ідей та моторами змін. Україна у ваших руках! Генеруйте ідеї і змінюйте. Ми покладаємо на вас велику надію», – зазначив Олег Водовіз, представник Української освітньої фундації в Канаді.

Ірина Плахтій, керівник Західноукраїнського центру коучінгу та особистості, сертифікований коуч-лікар, психомоторний терапевт свого часу навчалася у медичному університеті, хоча завжди хотіла вчитися на психолога. Свою стипендію вона вручила саме студентці з програми психології, аби підтримати її добрі наміри здобувати знання в цій сфері.

Олег Кравчишин, директор IT Soft, побажав стипендіатам завжди ставити мету і досягати успіху, а також фокусуватися не лише на навчанні.

Не боятися вийти із зони комфорту та використовувати усі можливості порадила студентам Валентина Ведровська, засновниця благодійного фонду «Повір у себе».

Західне бюро «Живого ТБ»  за матеріалами www. ucu.edu.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *