Розвідувально-ударний комплекс “Сокіл”: практична демонстрація



На Чернігівщині керівному складу Ради національної безпеки і оборони України та представникам Міністерства оборони України і Збройних Сил України продемонстрували можливості розвідувально-ударного комплексу «Сокіл». Він ґрунтується на проекті ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (ПАТ «ЧеЗаРа»), який, у свою чергу, реалізується спільно з польською компанією WB Electronics SA.
Комплекс складається з двох безпілотних комплексів з польським корінням (розвідувального FlyEуе, який вже використовується українськими військовими і ударного БпЛА Warmate) та спільної системи управління. Розміщено його на декількох бронеавтомобілях «Козак-2М».
"Сокіл" – універсальний комплекс – може цілодобово здійснювати спостереження, виявлення, супроводження і знищення техніки та живої сили противника в радіусі десяти кілометрів.
На українському підприємстві пропонують розширену лінійку боєприпасів для ударних «безпілотників». Вона буде включати чотири типи БЧ, тоді як польський проект був представлений з трьома видами бойових частин.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *