Зведені дані АТО – 14 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, один військовослужбовець дістав поранення. Інцидент стався в Авдіївці під час ворожого обстрілу.

Луганський напрямок

Противник здійснив три обстріли українських позицій, причому один з них був мінометним. Ці інциденти сталися в Станично-Луганському районі та с. Кримське.

Донецький напрямок

Основними «гарячими точками» вчора були Зайцеве та Авдіївка. Бойовики активізувалися після 17 години, і застосовували здебільшого стрілецьку зброю. Водночас в Авдіївці та на позиції «Шахта Бутовка» українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 13 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Ворожа активність дещо знизилася. Водночас противник, як і раніше, неодноразово порушував режим тиші на півдні (ділянка фронту Гнутове – Широкине). Також по одному ворожому обстрілу сталося на КПВВ «Мар’їнка» та у Старогнатівці. Здебільшого окупанти стріляли в темну пору доби. Українські війська двічі відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося дев’ять ворожих обстрілів.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецькі правоохоронці продовжують вилучати боєприпаси

У місті Білицьке Добропільської міської ради Донецької області працівники поліції виявили у чоловіка три бойові гранати із запалами, більше 200 набоїв та тротилову шашку масою 400 г, які він ніс з собою у сумці. Ці боєприпаси чоловік довгий час зберігав у підвалі багатоповерхового житлового будинку, а вчора вирішив переховати. Правопорушника було затримано.

В той же час, до Селидівського відділення поліції звернувся місцевий мешканець, який здав правоохоронцям майже 40 набоїв до автомата Калашникова. Чоловік знайшов пакет з боєприпасами у лісосмузі на околиці міста.

На Львівщині тривають міжнародні навчання «Репід Трайдент-2017»

Учора українська десантно-штурмова рота спільно із іноземними колегами успішно впоралися із завданням зі знешкодження диверсійних груп противника.

На Харківщині бійці підрозділів територіальної оборони пройшли вишкіл на полігоні

Під час заходу більше 700 військовозобов’язаних вдосконалювали навички з тактики, інженерної підготовки, військової медицини, топографії та виконали бойові стрільби із пістолетів, автоматів і гранатометів. Дводенний захід проводився у рамках десятиденних військово-навчальних зборів із вояками окремого стрілецького батальйону.

На базі Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка НГУ тривають змагання серед снайперських пар

Снайпери змагаються в таких дисциплінах, як поліцейська та військова тактика, бойова робота, тактична підготовка, снайперська дуель. У заході беруть участь 27 команд з Національної гвардії України та гості з інших військових формувань.

Вчора через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували дев’ять вантажних автомобілів, що перевозили гуманітарний вантаж загальною масою 170 тонн від Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *