«Франція підтримує суверенітет та територіальну цілісність України» – Ерве Морей

Представники Сенату Французської Республіки під час робочого візиту до Донецької області провели зустріч з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським. Під час зустрічі з делегатами були розглянуті питання відновлення мирного життя на Донеччині, впровадження інфраструктурних проектів та подолання гуманітарних криз, які виникають під час загострення бойових дій.

Павло Жебрівський заявив, що наразі область потребує значних інвестицій для відновлення інфраструктури та промисловості.

«Зараз ми впроваджуємо практику створення індустріальних парків. Це дозволить скоротити монополію великих підприємств у структурі економіки Донеччини та створити додаткові робочі місця. Хотілося б, щоб кожна європейська країна обрала для себе один індустріальний парк, а ми створимо умови для розвитку європейських бізнесів на нашій території», – зауважив Павло Жебрівський.

Сенатор Франції Ерве Морей підкреслив, що поки що метою візиту є ознайомлення з ситуацією, про укладання контрактів говорити зарано. Проте він висловив цілковиту підтримку України.

«Ми прибули сюди спеціально, аби побачити реальну ситуацію на Сході України. Хочу підкреслити, що Франція повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми бачимо послідовне впровадження реформ та зміни у країні, тому наш уряд продовжуватиме вас підтримувати на всіх рівнях», – зазначив Ерве Морей.

Також Ерве Морей зазначив, що у України та Франції є досвід спільної успішної реалізації великих проектів, таких як саркофаг над четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. За його словами, такий досвід та позитивні зміни у країні говорять про те, що плідне співробництво у майбутньому буде поширюватись на багато інших сфер життя.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *