Генеральна прокуратура у Вищому господарському суді України відстояла повернення у державну власність майнового комплексу вартістю понад 23 млн грн

Органами прокуратури на захист інтересів держави вжито заходів до повернення у державну власність незаконно відчуженого майнового комплексу – Роївський елеватор вартістю понад 23 млн грн, який віднесено до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Встановлено, що виконавчим комітетом Курахівської міської ради Донецької області, незважаючи на законодавчу заборону приватизації об’єкта, прийнято рішення про скасування державної реєстрації свідоцтва на право державної власності на майновий комплекс та оформлення і видачу комерційній структурі свідоцтва на право власності на цей об’єкт.

У подальшому на підставі зазначеного рішення суб’єктом господарювання оформлено право власності на майновий комплекс.

Реагуючи на вказані порушення, прокуратура Донецької області звернулася з позовом про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності.

Рішенням господарського суду Донецької області від 24.01.2017, залишеним без змін постановою Донецького апеляційного господарського суду від 25.04.2017, позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Не полишаючи спроб залишити у приватній власності майновий комплекс, суб’єкт господарювання вказані судові рішення оскаржив до суду касаційної інстанції.

За активної участі Генеральної прокуратури України Вищий господарський суд України 12.09.2017 касаційну скаргу залишив без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій – без змін.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *