Представники НАБУ переймають досвід латвійських колег у розслідуванні корупційних злочинів

Для ефективної боротьби з корупцією важливим є не тільки розслідування корупційних злочинів, та їх попередження, але й комплексна просвітницька робота з населенням. На цьому наголосила Парламентський секретар МЗС Латвії Занда Калниня-Лукашевича під час відкриття навчальної антикорупційної програми у Ризькій юридичній академії (Латвія), участь у якій беруть представники Національного антикорупційного бюро України.

 

«Корупція руйнує країну і робить неможливими реформи. Боротьба з корупцією ніколи не може бути зупинена», – підкреслила Занда Калниня-Лукашевича.

Під час навчального візиту, що тривав з 4 по 15 вересня, представники НАБУ ознайомилися з основними принципи законодавства ЄС, методами розслідування правопорушень, механізмами моніторингу фінансів політичних партій і особливостями розслідувань, пов’язаних з відмиванням грошей і відшкодуванням активів.

Візит представників Бюро до Литви в рамках програми «Імплементація антикорупційної реформи: контроль за державними фінансами шляхом інституційної розбудови та контролю за громадянським суспільством» Ризької юридичної академії (Riga Graduate School of Law) відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Другий етап програми відбудеться у Києві з 17 по 22 вересня. 

Фото: rgsl.edu.lv

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *