Президент відзначив державними нагородами рятувальників та подарунками лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2017 року»




Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня рятівника України вручив державні нагороди співробітникам Державної служби із надзвичайних ситуацій, а також подарунки лауреатам Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2017 року».

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, зразкове виконання службового обов’язку та з нагоди Дня рятівника вручив нагороди 10 рятівникам.

Зокрема, орден «За мужність» ІІ ступеня отримав підполковник служби цивільного захисту Богдан Процюк, який майже 12 років обіймає посади, пов’язані з виконанням піротехнічних робіт. У 2006 – 2008 роках підполковник Процюк залучався до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 275-ій артилерстській базі ракет та боєприпасів у Новобогданівці Запорізької області. У 2014 – 2016 роках Богдан Процюк безпосередньо виконував завдання в АТО – за його участю та під його безпосереднім керівництвом було очищено понад 300 га території, перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів десятки шкіл, дитячих садків, комунальних об’єктів, трас ліній електропередач, місцевості та розміновано, знешкоджено понад 1500 вибухонебезпечних предметів різного калібру на звільненій від терористичних угруповань території Луганської області. У березні – квітні 2017 року він виконував роботи щодо розмінування та очищення території, забрудненої вибухонебезпечними предметами внаслідок виникнення надзвичайної ситуації у Балаклії Харківської області.

Президент також вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня штурману Спеціального авіаційного загону Ігорю Бубіну, майору служби цивільного  захисту Михайлу Гаврилюку, прапорщику служби цивільного захисту Євгену Конюшенку, інженеру-інструктору авіаційної ескадрильї спеціального призначення Спеціального авіаційного загону Володимиру Левченку, начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Ігорю Рунаєву, майору служби цивільного захисту Олександру Царуку, помічнику командира повітряного судна авіаційної ескадрильї спеціального призначення Спеціального авіаційного загону Олександру Шевчуку та прапорщику служби цивільного захисту Олегу Ярмоленку.

Медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня отримав майора служби цивільного захисту Андрій Мокрій.

Крім того, Глава держави відзначив пам'ятними подарунками лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2017 року». Зокрема, відзначено школярів Богдана Краснопеєва, який врятував трьох молодших братів під час пожежі у будинку, та Владислава Гульгу, який врятував двох дітей з-під завалів зруйнованої під час буревію школи. Серед лауреатів також Богдан Волик – рятівник дівчинки, що провалилася під кригу та учениця Анастасія Муха, яка врятувала 6-річну дівчинку, що впала у воду. Подарунок від Президента отримали також школяр Андрій Букін, що врятував свого однокласника, який провалився під кригу на Каховському водосховищі, та Кирило Гурєєв, який врятував хлопчика, що провалився у відкритий каналізаційний люк.

Лауреатами акції також стали низка співробітників ДСНС.

ф

Участь Президента в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня рятівника

15 вересня 2017 року – 14:12



































































































































ф

Участь Президента в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня рятівника

15 вересня 2017 року – 14:12























































































одПов’язані документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №276/2017


Про відзначення державними нагородами України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *