Причина не в назві, а в рівні довіри та ефективності органу, який розглядає антикорупційні справи – Президент про створення антикорупційної палати




Президент  Петро Порошенко під час 14-ої Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи це новий світ? І що він означає для України?» прокоментував питання щодо створення Антикорупційного Суду, відповідаючи на запитання учасників як він оцінює реформи спрямовані на боротьбу з корупцією і якою є «дорожня карта» в цьому питанні на наступні 12 місяців.

Глава держави зазначив, що вся судова реформа, включно з конституційною, має пройти експертизу у Венеціанській Комісії, Раді ЄС та експертів ЄС. Президент також висловив сподівання, що вже в жовтні поточного року будуть відповідні результати.

Петро Порошенко зауважив, що процедура перевірки та відбору суддів до нового Верховного Суду, зайняла майже півтора роки та наголосив, що це був тривалий і розтягнутий в часі процес. Президент підкреслив, що у нас немає стільки часу на створення Антикорупційного Суду.

«Причина не в назві установи, а в рівні довіри та ефективності органу, який розглядає антикорупційні справи», – сказав Петро Порошенко та додав, що в такий ситуації «ми можемо створити антикорупційну палату вже наступного місяця». При цьому він не виключив можливість створення Антикорупційного суду в найближчий перспективі у 2019 або у 2020 році.

Президент підкреслив, що робить усе можливе, разом зі своєю командою, щоб створити незалежну судову систему і акцентував на інтенсивній та ефективній співпраці з міжнародними партнерами в цьому напрямку.

ф

Участь Президента в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня рятівника

15 вересня 2017 року – 14:12



































































































































ф

Участь Президента в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня рятівника

15 вересня 2017 року – 14:12























































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *