Рятувальники провели масштабні навчання на Київщині



Сьогодні, 15 вересня, з нагоди відзначення професійного свята – Дня рятівника, на Київщині відбулися спеціальні навчання підрозділів ДСНС «Київське море – 2017». У рамках навчань рятувальники продемонстрували можливості пошуково-рятувальних сил під час проведення рятувальної операції на водному об’єкті. До навчань були залучені близько 300 осіб, 19 одиниць автомобільної, інженерної, пожежної і спеціальної техніки, 4 одиниці авіаційної техніки та 26 одиниць плавзасобів. За задумом навчань, внаслідок інтенсивних дощів та різкого підйому рівня води сталося підтоплення ряду населених пунктів Київської області. Будівлі часткового затоплені та зруйновані. Постраждалі перебувають на дахах будівель та потребують термінової допомоги. У заході взяли участь президент України Петро Порошенко. Глава держави привітав рятівників із професійним святом та вручив державні нагороди.
«Ми твердо переконані, що так само як Збройні Сили надійно захищають суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави, українські рятівники стоять твердо на стражі миру та спокою і готові протистояти будь-яким викликам та небезпекам», – сказав Президент. Петро Порошенко повідомив, що під час останнього засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому розглядався проект бюджету оборонно-безпекового комплексу на 2018 рік, було ухвалено рішення збільшити фінансування ДСНС. Він подякував Прем’єр-міністру та іншим міністрам, які знайшли можливість перерозподілити видатки бюджету 2018 року зробивши видатки ДСНС нарівні зі Збройними Силами України першим пріоритетом держави. Президент висловив сподівання, що й Верховна Рада так само підтримає збільшення видатків бюджету наступного року на рятувальну службу. Своєю чергою прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував надзвичайникам за їхню самовіддану роботу.
«Як тільки виникає надзвичайна ситуація, ми звертаємося до вас. І сьогодні я хочу сказати слова вдячності рятівникам за тисячі врятованих життів, за врятовані міста та селища», – сказав Володимир Гройсман. Наприкінці навчань відбулося вручення державних нагород з нагоди відзначення Дня рятівника та нагородження лауреатів Всеукраїнської акції «Герой рятувальник року».
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *