Слідчі дії щодо фігуранта справи за фактами ймовірного незаконного збагачення нардепа Дейдея є повністю законними

Слідчі дії, які детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють 15 вересня 2017 року на Дніпропетровщині, є законними та відбуваються із дотриманням процесуального законодавства і стандартів етичної поведінки.

Слідчі дії проводяться відповідно до ухвал суду та є логічним продовженням розслідування детективами НАБУ фактів імовірного незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея, яке було розпочато у листопаді 2016 року. Обшуки відбуваються у місті Дніпро та Дніпропетровській області за місцем роботи і проживання підприємця, який, за словами депутата, позичив кошти родині народного обранця.

Заяви народного обранця, який в даному випадку є зацікавленою стороною, про нібито порушення з боку детективів НАБУ не відповідають дійсності. Якщо ж народний обранець має з цього приводу іншу думку, він може оскаржити дії детективів у встановленому законом порядку.

Нагадуємо, розслідування за даними фактами детективи НАБУ здійснюють з листопада 2016 року. На підставі аналізу електронних декларацій народного обранця, слідством встановлено, що депутат Верховної Ради України у 2015-2016 рр. набув у власність нерухоме майно та транспортні засоби, вартість яких значно перевищує його офіційні доходи та доходи членів його родини.

У червні 2017 року Генеральний прокурор України на підставі доказів, зібраних НАБУ і САП, вніс до Верховної Ради подання  на позбавлення Євгена Дейдея депутатської недоторканності. 3 липня регламентний комітет ВР визнав дане подання «недостатньо обґрунтованим». 11 липня 2017 року, за результатами розгляду даного подання у сесійній залі, депутати Верховної Ради не надали згоди на притягнення свого колеги до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування у даному провадженні продовжується.

Детальніше за посиланням: https://nabu.gov.ua/novyny/dokaziv-nezakonnogo-zbagachennya-nardepa-deydeya-dostatno-dlya-pozbavlennya-yogo

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *