Синод Єпископів УГКЦ прийняв необхідні рішення, щоб покращити літургійне і молитовне життя у Церкві

Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом на черговій сесії Синоду, який відбувся у Львові 3-12 вересня 2017 року, своєю постановою доручив покращити літургійне і молитовне життя в УГКЦ.

Зокрема, доручив робочій групі для реалізації Стратегії’2020 у співпраці з Патріаршою літургійною комісією опрацювати пропозиції до душпастирських планів різного рівня задля оживлення літургійного і молитовного життя на особистому, родинному, парафіяльному, єпархіальному та всецерковному рівнях.

Водночас, Патріарша літургійна комісія отримала такі доручення: відповідно до постанови 18 Синоду Єпископів 2013 року, до наступного Синоду Єпископів УГКЦ опрацювати проект оновленого офіційного Місяцеслова УГКЦ; опрацювати пропозиції до рубрик Божественної Літургії; підготувати нову редакцію Молитовника для вірних УГКЦ на основі молитовника «Прийдіте поклонімся»; опрацювати проект Катедрального уставу УГКЦ; у погодженні з єпархіальними єпископами створити перекладацькі групи для підготовки літургійних текстів і перекладів на основі мовних груп (англійська, португальська, іспанська тощо); опрацювати проект Літургійного довідника УГКЦ; досліджувати нові потреби для оживлення молитовного і літургійного життя УГКЦ.

Також Синод постановив, відповідно до постанови 12 Синоду Єпископів 2005 року, створити там, де ще цього не зроблено, єпархіальні, а за потреби – також митрополичі літургійні комісії.

Передбачено і доручення Канонічному відділу Патріаршої курії у співпраці з Патріаршою літургійною комісією розробити Статути літургійних комісій (Патріаршої, митрополичих і єпархіальних) відповідно до приписів церковного права.

Крім того, Синод попросив єпархіальних єпископів видати необхідні розпорядження, щоб катедральні храми були взірцем літургійного благочестя нашої Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *