Вітання Павла Жебрівського з нагоди початку фестивалю “Мега-Йорти”

Шановні Друзі!

Щиро вітаю грецьку спільноту Донецької області та всю громаду Донеччини з нагоди проведення чергового Всеукраїнського фестивалю грецької культури «Мега Йорти», присвяченого 85-річчю Донецької області та 300-літтю від Дня народження Святителя Маріупольського, митрополита Ігнатія.

Сьогоднішнє свято – це значна подія для всієї грецької етнонаціональної спільноти України, яка є спільнотою талановитих, мудрих, працьовитих людей, відомих своїми культурними надбаннями не тільки в Україні, але і за її межами. Українське Приазов’я по праву може пишатися своїм історичним минулим, про яке нагадують доленосні події цивілізаційного розвитку українського та грецького народів, становлення нашої державності.

Фестиваль «Мега Йорти» вже давно вийшов за рамки суто грецького свята, ставши своєрідним символом толерантності та єдності всіх народів нашого багатонаціонального Донецького краю. Він є чудовим прикладом любові до своєї прабатьківщини поєднаної з шаною та вдячністю до української землі.

Щиро вдячний Вам за постійну участь та підтримку молодіжних, культурних та просвітницьких проектів, які сприяють гармонійному розвитку громадянського суспільства Донеччини, заснованого на принципах мирного співіснування та поваги до представників будь-якої національності, культури чи віросповідання.

В цей святковий день від усього серця бажаю всій грецькій громаді Донеччини родинного щастя і сімейного благополуччя, добра і процвітання, мирного неба та впевненості в завтрашньому дні.

Голова Донецької обласної державної адміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *