Зведені дані АТО – 15 вересня 2017

За минулу добу один український військовий загинув під час ворожого обстрілу української позиції «Шахта Бутовка», ще двоє бійців отримали поранення поблизу Пісків.

Луганський напрямок

Минулої доби бойові дії велися виключно у Кримському. Там, починаючи з 18-ї години до пізнього вечора бойовики порушили режим тиші 7 разів. Вогонь ворог відкривав переважно з гранатометів та стрілецької зброї, а також випустив сумарно 3 міни.

Донецький напрямок

Не спадає інтенсивність ворожих обстрілів поблизу Авдіївки. Вчора на цій ділянці фронту бойовики активізувалися після обіду і провели до кінця доби 3 обстріли авдіївської промзони, а також один – нашої позиції «Шахта Бутовка». Одного разу бойовики застосовували міномети проти захисників Авдіївки. Інші випадки порушення режиму тиші ворогом відбулися із застосуванням легкого озброєння.

Не припинилися ворожі обстріли у Зайцевому і поблизу Донецького аеропорту – у селищі Піски. При цьому в останньому ворог застосовував виключно легке озброєння, а на півночі окупованої Горлівки – міномет і озброєння БМП.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики порушили перемир’я 8 разів, зокрема двічі – з мінометів.

Маріупольський напрямок

Ситуація так само далека від ідеальної. Противник вчора вогонь вів по всій лінії бойового зіткнення, окрім району Докучаєвська.

Так, у Мар’їнці із заходом сонця окупанти провели обстріл тривалістю більше години, у ході якого випустили 7 мінометних мін, а також активно відкривали вогонь з гранатометів.

Решта 12 обстрілів відбулася на півдні напрямку по лінії фронту від Павлополя до Широкиного. Кожен з обстрілів тривав від 10 хвилин до двох годин. Найгарячіше було саме у Павлополі під час вранішнього обстрілу, коли бойовики випустили понад 20 мін, а також активно відкривали вогонь з гранатометів різних систем.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, усього бойовики вчора на Маріупольському напрямку провели 13 обстрілів, двічі відкривали вогонь з мінометів.

Українські правоохоронці затримали поплічників бойовиків

У Маріуполі поліцейські затримали 29-жінку, яка протягом п’яти місяців перебувала у лавах злочинної організації «поліція «ДНР».

Фігурант справи в минулому була співробітником правоохоронних органів України. Зі слів затриманої, вона вступила до лав бандформування під тиском та через погрози з боку бойовиків.

У с. Галицинівка Мар’їнського району Донецької області поліцейські затримали 47-річного чоловіка у камуфляжній формі з розпізнавальними знаками російсько-окупаційних військ. Встановлено, що у квітні-травні 2014 року він зі зброєю в руках охороняв захоплену бойовиками будівлю Донецької ОДА, але згодом залишив лави НЗФ та працював у сільському господарстві на окупованій території. Минулого місяця він повернувся на підконтрольну України територію, і тепер затриманий.

У Слов’янську СБУ затримала інформатора бойовиків

Правоохоронці встановили, що чоловік пересувався населеними пунктами у районі проведення антитерористичної операції, збирав інформацію про розташування українських військ та періодично передавав її одному з незаконних збройних формувань «ЛНР». Під час обшуків за місцем проживання співробітники спецслужби вилучили докази, що підтверджують «співпрацю» затриманого з бойовиками. Чоловіку оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Авдіївці та Маріуполі поліцейські вилучили у цивільних нелегальну зброю та боєприпаси

Гранату ВОГ, близько 50 набоїв калібру 5,45 мм та кілька гранатометів РПГ поліцейські вилучили у місцевого мешканця. Всього з початку спецоперації «Зброя» правоохоронці в Донецькій області вилучили з незаконного обігу 13 одиниць вогнепальної зброї, 4 гранатомети, 26 гранат, 7 вибухових пристроїв та 75 кг вибухових речовин, а також майже 73 тисячі набоїв.

Українські морські піхотинці та авіатори успішно завершили участь у багатонаціональному навчанні «Agile spirit (Аджайл Спіріт) -2017» та повернулись до місць постійної дислокації

З 3 по 13 вересня на полігоні Орфоло (Грузія) морпіхи трeнувались діяти в складі багатонаціонального батальйону. Підрозділи вeли оборонні, штурмові та наступальні дії із залучeнням артилeрії та авіації. Особливістю навчань також було здійснeння стрибків з парашутом у гірській місцeвості.

Продовжуються тактико-спеціальні навчання підрозділів протиповітряної оборони Національної гвардії України

З 4 по 29 вересня на полігоні СВ ЗСУ триватимуть тактико-спеціальні навчання підрозділів ППО.

Зенітники військової частини у Запоріжжі розгорнули табір та приступили до інтенсивних тренувань: зайняття вогневих позицій, розгортання в бойовий порядок, згортання та залишення вогневої позиції, стрільби з ураження повітряних та наземних цілей тощо.

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тривають українсько-американські командно-штабні навчання «Репід Трайдент-2017»

Військовослужбовці 1-ї Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Національної гвардії України тренувалися діяти при вогневому контакті з противником, під час оборони блокпосту, знищенні або затриманні бойовиків.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *