Засідання обласної архітектурно-містобудівної ради

Під головуванням головного архітектора області Кузьменка Володимира 14 вересня 2017 відбулося засідання обласної архітектурно-містобудівної ради, в якому прийняли участь заступник міського голови міста Миколаївка (Захаров С.В.) та перший заступник Мангушської райдержадміністрації (Дорогань В.І.).

Першим та другим питаннями порядку денного було розглянуто містобудівної документації місцевого рівня – генеральні плани смт. Ялта та с.Юр’ївка Ялтинської селищної ради Мангушського району, поєднаних з детальними планами територій, які призначені для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. Після проведеного обговорювання та наданих рекомендацій генеральні плани було рекомендовано до затвердження.

Третім питанням порядку денного відбувся розгляд детального плану території міста Миколаївки щодо території  вільної від забудови з запроектованими паркувальними місцями біля існуючих будівель готелю та автовокзалу. Даним проектом передбачається створення додаткових місць паркування для мешканців,гостей міста, відвідувачів парку та стадіону. Після проведеного обговорювання та висловлених рекомендацій детальний план території було рекомендовано до затвердження.

Четвертим питанням, що розглядалося на засіданні обласної архітектурно-містобудівної ради, був розгляд детального плану території площі Миколи Свєшнікова, будівлі профілакторію, спортивного комплексу та інше. Представниками Слов’янської ТЕС була зазначена актуальність даного питання у створенні комфортного місця для відпочинку мешканців та гостей міста, а також формування якісного життєвого середовища. Документація виконана на високому рівні та з урахуванням деяких пропозицій запропонована до затвердження.

Зазначені заходи з розроблення містобудівної документації населених пунктів в Донецькій області визначають переважні напрямки використання територій та їх подальший розвиток, створення якісного рівня життя порівняного до європейського.

Управління містобудування та архітектури

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *