Зведені дані АТО – 17 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не зазнали.

Луганський напрямок

Вчора основна вогнева активність бойовиків припала на Кримське та Новотошківське. В Кримському окупанти провели 5 обстрілів, 3 з яких були мінометними. Під час одного з них, по позиціях українських військових було випущено 15 мін. По Новотошківському російсько-окупаційні війська зранку відкрили вогонь з кулеметів, а ввечері – провели короткий обстріл з мінометів різних калібрів. Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Таким чином, вчора на Луганському напрямку відбулося 8 збройних провокацій з боку бойовиків, зокрема 4 – з мінометів.

Донецький напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, традиційно напружена ситуація спостерігається в Зайцевому та Авдіївці. Вночі окупанти неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння по Зайцевому, під час одного з епізодів бойовики застосували озброєння БМП. Між 6 та 18 ранку на всій лінії розмежування напрямку було спокійно.

Ввечері обстріли з боку ворога відновилися. Російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з мінометів по Авдіївці, під час якого в бік позицій українських військових було випущено 10 мін. В Майорську та Пісках бойовики застосовували стрілецьку зброю.

За минулу добу на Донецькому напрямку сталося 10 обстрілів з боку ворога, 1 з них був мінометним.

Маріупольський напрямок

Ворожа вогнева активність спостерігалася на вздовж усієї ділянки фронту Павлопіль – Широкине, а також в Старогнатівці та Богданівці. По одному короткому мінометному обстрілу з боку окупантів було зафіксовано в Павлополі та Широкиному. Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші бойовики застосовували виключно легке озброєння.

За минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 17 обстрілів з боку ворога, зокрема 2 – мінометних.

На Львівщині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Волині та Житомирщині проводяться тактичні навчання з підрозділами зенітних ракетних військ

Цей захід здійснюється в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Непохитна стійкість-2017». Протягом кількох тижнів розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300ПТ та Бук-М1 проводитимуть марші, польові виходи, розгортатимуть озброєння та заступатимуть на бойове чергування.

На Рівненському полігоні триває бойова підготовка із залученням резервістів Збройних Сил України

Навчання проводяться одночасно на декількох ділянках вдень та вночі. Чимало з тих, хто прибув на навчання мають бойовий досвід, набутий під час виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції.

Співробітники Служби безпеки України затримали у Слов’янському районі Донеччини інформатора терористичної організації «ДНР»

Правоохоронці встановили, що чоловік регулярно відвідував Горлівку, і передавав там важливу інформацію військового характеру бойовикам. Координати, які передавав зловмисник, використовувалися окупантами для обстрілів позицій Збройних Сил України.

Оперативники спецслужби затримали інформатора за місцем проживання, де також вилучили незареєстровану зброю з набоями та бойову гранату.

Мешканець Краматорська знайшов у своєму гаражі мішок з боєприпасами і одразу ж звернувся до поліцейських

Правоохоронці нарахували трохи більше 600 набоїв калібру 5,45 та 7,62 мм, 12 підствольних гранат ВОГ, 3 гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами. Наразі їх вилучено для подальшого знищення.

Співробітники СБУ, поліції, ДСНС, військовослужбовці ВСП та інших підрозділів ЗСУ, НГУ взяли участь у тижневих тактико-спеціальних навчаннях на Південно-Українській АЕС

Основні завдання, що постали перед особовим складом – це бойове злагодження та перевірка бойової готовності, покращення організаційних навичок керівників оперативних груп, що брали участь у заходах з попередження та припинення терористичного акту на об’єкті. Серед елементів навчання були робота на КПП та затримання озброєних правопорушників.

Біля с. Новогродівка на Донецькому напрямку впав російський БПЛА «Орлан-10»

Встановлено, що корпус і двигун – російського виробництва, електронна складова походить з о-ва Тайвань (Китай). Цей апарат достатньо дорогий, коштує декілька мільйонів російських рублів, і активно застосовується противником в районі проведення АТО. Зазвичай БПЛА застосовуються групою, одразу по 2-3 літаки на операцію.

 

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *