У Навчальному центрі пройшли збори психологів Державної прикордонної служби України

На базі Навчального центру протягом трьох днів проходили збори з психологами підрозділів структурних частин Державної прикордонної служби.

Під час зборів розглядалися питання організації заходів психологічного вивчення та відбору особового складу, практичної роботи психологів з питань психологічної підготовки, психодіагностики та психологічного супроводу діяльності відомства.

Як зазначив під час заходу керівник зборів начальник управління соціально-гуманітарного забезпечення та психологічної роботи Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Олег Примаченко, бойовий досвід під час бойових дій на Сході України показав, що одним із головних показників боєздатності прикордонного відомства – є морально-психологічний стан особового складу.

Також, велику увагу фахівці-психологи звернули на мотивуючі та демотивуючі фактори участі військовослужбовців у бойових діях, психологічну підготовку до дій в екстремальних умовах, а також навчанню офіцерів-психологів методам відновлення, кризовому втручанню та техніці аналізу стресу з врахуванням досвіду військових психологів армій країн НАТО.

До проведення цих зборів були залучені психотерапевт і психолог Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни та представники Черкаського Національного університету імені Богдана Хмельницького.

Учасники зборів обмінялися досвідом психологічної роботи в органах охорони держкордону та визначили завдання на подальше удосконалення психологічної складової у системі морально-психологічного забезпечення.

«Проведення подібних заходів обов’язково сприятиме вирішенню цілого комплексу завдань, спрямованих на використання алгоритму ситуативних дій у надзвичайних ситуаціях, порядку реагування та надання психологічної допомоги особовому складу підрозділів Держприкордонслужби», – підкреслив учасник зборів старший лейтенант Роман Занько.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *