Досвід Івано-Франківщини переймають луганські спеціалісти Делегації з …

Досвід Івано-Франківщини переймають луганські спеціалісти

Делегації з Луганщини та Донеччини у рамках навчальної поїздки відвідали Івано-Франківську область. Організаторами події виступили ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції.
Луганщину на заході представляли члени громадських рад, ініціативних груп, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Попаснянського, Станично-Луганського й Троїцького районів, а також громадської ради при облдержадміністрації.
Під час зустрічей та семінарів учасники обговорювали впровадження децентралізації та реалізовані кроки в цьому напрямі, зокрема на Прикарпатті, стратегічні планування та операційні цілі на прикладі П’ядицької ОТГ. Експерти Центру місцевих ініціатив презентували свої досягнення у реалізації проектів та механізми залучення громадянського суспільства до розвитку території.
Крім того, під час навчальної поїздки відбулось спільне засідання громадської ради при Івано-Франківській ОДА з громадськими радами Луганської та Донецької областей. Учасники обговорили питання роботи створених комісій, планування та регламенту роботи.
А вже під час зустрічі з керівниками структурних підрозділів Івано-Франківської ОДА відбувся обмін досвідом щодо реалізації Стратегії розвитку області та залучення громадськості до обговорення діяльності влади, проекту «Єврокарпатська ініціатива», Програми підтримки органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства та іншими успішними проектами.
Також представники Луганщини та Донеччини ознайомилися з роботою ЦНАПу, а саме з роботою адміністраторів, впровадженням електронного документообігу, контролем якості, використанням електронних кабінетів тощо.
Під час виїзду до міста Долина відбулась зустріч із керуючою справами та заступником міського голови. Вони презентували реалізовані проекти е-сервісу у муніципальному управлінні: електронну чергу до дитсадочків, оренду комунальних приміщень, «соціальний інспектор», моніторинг споживання енергоресурсів, цілодобовий «контактний центр», мобільний додаток «Долина для туристів», «візуалізація бюджету», онлайн трансляція засідань сесій міської ради, SMS повідомлення про виконання послуг, громадський бюджет, фінансування програм громадських організацій Долини за бюджетні кошти та інше.
Варто зазначити, що члени делегації з Луганської і Донецької областей під час зустрічі із заступником голови Старобогородчанської ОТГ обмінялися досвідом об’єднання, проблемами з якими стикаються громада і влада, а також ознайомилися з роботою сонячної станції, яку побудовано українсько-чеським підприємством.
Крім того, у місті Яремче гостям зі Східної України представили роботу відділу міжнародного співробітництва та туризму міської ради з впровадженням проектів та залученням до ініціативи громадян.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *