У Краматорську почала діяти Рада роботодавців

 21 вересня у приміщенні Донецького центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості відбулося перше засідання Ради роботодавців за участю представників ринкоутворюючих підприємств міста, керівництва Донецької обласної служби зайнятості і Центру професійно-технічної освіти.

Директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко висловила думку, що співпраця учасників Ради підвищить ефективність освіти та якість навчання, надасть можливість визначити стратегію вдосконалення навчального процесу з урахуванням вимог та потреб роботодавців. Керівник відзначила необхідність посилення взаємодії між службою зайнятості та роботодавцями у питанні проходження виробничої практики і закріплення знань, що отримали учні.

Директор Донецького центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Руслан Амельченко розповів учасникам засідання про перспективи розвитку навчального закладу та подальшого розширення переліку найбільш затребуваних та актуальних професій.

Під час засідання члени комісії вирішили організаційні питання та затвердили Положення про Раду роботодавців. Під час обговорення акцент було зроблено на те, що роботодавці мають приймати безпосередню участь у розробці учбового плану та корегувати навчальний процес, що дозволить задовольняти потребу ринку праці та підприємств в певних фахівцях затребуваних професій.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *