Відбулася проща до Воледовголуцької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

Уже доброю традицією стала проща вірних до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, що в селі Воля Довголуцька Стрийської єпархії. Цього року святкування храмового празнику розпочалося 23 вересня нічними чуваннями.

Стараючись відновити добру душпастирську традицію, кілька священиків прибули на спільну молитву звечора і розпочали Велику вечірню. По завершенні молитви з духовною наукою до присутніх звернувся отець Петро Сочинський, голова Літургійної комісії Стрийської єпархії.

Свято продовжив концерт духовної пісні у виконанні вірних із сусідньої парафії села Довголука. Отець Богдан Дмитрів, який душпастирював у цих парафіях, розважав над важливістю постаті Пресвятої Богородиці в історії нашого спасіння. Нічні чування закінчилися Ісусовою молитвою та духовними піснеспівами у виконанні семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа.

24 вересня від катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, що у Стрию, до чудотворної Воледовголуцької ікони вирушила група прочан на чолі з отцем Олегом Ружиловичем. Дорогою до них долучалися вірні з довколишніх сіл.

Недільні святкування розпочалися водосвяттям, після якого відбулася Свята Літургія. Її очолив отець Григорій Шептицький разом зі священиками Любінецького деканату. Про незмірну материнську любов Пресвятої Богородиці роздумував на проповіді отець Назар Майсук – сотрудник храму святих Володимира та Ольги з м. Стрия. Літургію супроводжував спів хору «Вірую» з парафії Успення Пресвятої Богородиці села Стрілків. Ці святкові дні, як кажуть учасники прощі, сповнили душі вірних великою Божою ласкою, любов’ю та благословенням.

До слова, історія Воледовголуцької чудотворної ікони сягає XVIII ст. У червні 2001 року, перебуваючи у Львові, папа Іван Павло II поблагословив корони для Воледовголуцької чудотворної ікони. Коронація відбулася 23 вересня 2001 року.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *